Hogeschool Windesheim

Persbericht, 10 oktober 2008

Hoe maak je met jouw geloof en cultuur de wereld tot een prachtige plek voor iedereen?

De Indonesische moslim-dichter Emha Ainun Nadjib komt met zijn groep naar Nederland. Ze staan bekend om hun concerten, theaterspel en discussies. Op dinsdag 14 oktober zijn ze vanaf 14.00 uur te zien en te horen in het hoofdgebouw van Windesheim.

Na Londen, Rome en Berlijn zijn ze nu ook in verschillende steden in Nederland te vinden. Emha maakt muziek, leest gedichten, neemt mensen mee in zijn gedachte kronkels en stelt de meest kritische vragen. Meemaken? Ze maken muziek met onder meer Javaanse gamelaninstrumenten en discussiëren over kritische onderwerpen. Uiteenlopend van terrorisme tot geloof. Zo vraagt Emha naar Theo van Gogh en Geert Wilders, vertelt hij over de bewondering voor de vorige paus, zijn kraakpand waar hij als student in woonde en zijn ervaringen met mensen op de wallen.

Studium Generale organiseert dit programma met als gespreksleider Jielis van Baalen, docent Theologie en Levensbeschouwing. Studium Generale heeft verschillende programmaâs voor studenten van Windesheim. Iedereen is daarbij welkom en de entree is gratis (er wordt aan het eind van het programma een collecte gehouden).

In de Jeruzalemkerk aan de Molenweg 241 is er om 20.00 uur ook een presentatie en discussie.