Waterschap Roer & Overmaas


kandidaten waterschapsverkiezingen

Informatiebijeenkomst kandidaten waterschapsverkiezingen

Waterschap Roer en Overmaas heeft de 143 kandidaten op de 9 ingediende lijsten die deelnemen aan de waterschapsverkiezingen in november uitgenodigd voor een informatiebijeenkomst op dinsdag 14 oktober a.s. in het kantoor van het waterschap in Sittard.

Tijdens de bijeenkomst krijgen de kandidaten informatie over de taken en de financiën van het waterschap, maar bovenal een kijkje in de keuken van het waterschap. Actuele projecten en ontwikkelingen passeren daarbij de revue in woord en beeld.

Waterschappen staan voor belangrijke keuzes als het gaat om het waterbeheer, waterkwaliteit en bescherming tegen overstromingen. Door te stemmen hebben kiezers invloed op het beleid en keuzes van het waterschapsbestuur over water bij hen in de buurt. Maar ook bijvoorbeeld over hoe een waterschap in de toekomst moet omgaan met de gevolgen van de klimaatverandering. Van 13 tot 25 november vinden de waterschapsverkiezingen plaats en kan gestemd worden voor het waterschapsbestuur. Kijk vanaf eind oktober op www.kieskompas.nl welke partij of belangengroepering opkomt voor welke belangen of op www.overmaas.nl