CDA

13 oktober 2008 Thema - Dinsdag 14 oktober: debatbijeenkomst Morgen begint vandaag in Drachten

Op dinsdag 14 oktober a.s. .. vindt in de Christelijke Scholengemeenschap Liudger, locatie Spitting (Spitting 63, 9202 LD) te Drachten een debatavond plaats in het kader van Morgen begint vandaag, de debattenreeks van het CDA over de politieke agenda van de partij. Landelijk partijvoorzitter Peter van Heeswijk opent de bijeenkomst, vervolgens wordt er in deelsessies gedebatteerd over vijf onderwerpen.
De bijeenkomst begint om 19. 30 uur

Er wordt tijdens de bijeenkomst in vijf deelsessies gediscussieerd over vijf onderwerpen: onderwijs en kenniseconomie, kwaliteit van zorg, integratie, rol van religie en diversiteit, samenleven, waarden en normen en jeugd, jongeren en gezin.

Morgen begint vandaag
Onder de noemer Morgen begint Vandaag organiseert het CDA in de periode mei-november 2008 twaalf provinciale debatavonden. In elke provincie staan steeds vijf themaâs centraal. De themaâs zijn voor een deel door de leden gekozen tijdens de ledenpeiling die dit voorjaar plaatsvond en voor een deel door het partijbestuur bepaald. Voor de zomervakantie werd al gedebatteerd in Limburg, Zeeland en Flevoland. Na de zomer werd er gedebatteerd in Overijssel, Gelderland, Zuid-Holland, Groningen en Noord-Holland. De komende weken volgen nog debatavonden in de andere provincies.

De debatten moeten leiden tot beleidsaanbevelingen voor de verkiezingsprogrammaâs van Europese verkiezingen (2009), Gemeenteraden (2010) en Tweede Kamer (2011)