Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport


4. VWS licht zorgverleners voor over EPD

VWS licht zorgverleners voor over EPD

Nieuwsbericht, 14 oktober 2008
Raam met het woord: Huisartsenpraktijk.

Alle zorgverleners die te maken krijgen met het elektronisch patiëntendossier (EPD), krijgen vandaag een informatiepakket van VWS.

Aanleiding is de start van de invoering van het landelijk EPD.

Het informatiepakket voor de zorgverleners (zoals apotheken, huisartspraktijken, huisartsenposten en ziekenhuizen) bestaat uit een brief, folder en nieuwsbrief plus de publieksfolder die in november huis aan huis wordt verspreid om alle inwoners van Nederland te informeren over het landelijk EPD.

Betrouwbaar

Dankzij het EPD kunnen zorgverleners die een behandelrelatie hebben met een patiënt, 24 uur per dag relevante medische gegevens van patiënten elektronisch, efficiënt en betrouwbaar met elkaar uitwisselen. Daarmee verbeteren de kwaliteit en effectiviteit van de zorg.

Nabestellen of downloaden

Het informatiepakket is te downloaden vanaf de website van het Informatiepunt BSN in de zorg en landelijk EPD. Zorgverleners die het informatiepakket niet hebben ontvangen, kunnen het pakket ook nabestellen via informatiepakketEPD@minvws.nl. Geef in uw mail duidelijk aan welk type zorgverlener (huisartspraktijk, huisartsenpost, apotheek of ziekenhuis) u bent.

Meer informatie

Kijk voor meer informatie op www.infoEPD.nl