Gemeente Geertruidenberg


Wmo-raad geïnstalleerd

Wethouder Antoon van den Enden heeft op woensdag 8 oktober de nieuwe Wmo-raad geïnstalleerd. De Wmo-raad gaat de gemeente gevraagd en ongevraagd adviseren over alles wat samenhangt met de Wmo, Wet maatschappelijke ondersteuning.

Begin dit jaar is in overleg met Eveline Monteiro van Zorgbelang een initiatiefgroep samengesteld. Hierbij waren ook het gehandicaptenplatform, de cliëntenraad WWB, de verankeringsgroep ouderenproof en de klankbordgroepen wijk- en buurtbeheer betrokken. Hieruit is de uiteindelijke Wmo-raad ontstaan.

Er zijn dertien plaatsen in de raad, twaalf ervan zijn nu ingevuld. Helaas is er nog een vacature voor de zetel voor het jeugdlid. Kandidaten kunnen zich hiervoor nog aanmelden!

U gaat de komende tijd ongetwijfeld van de Wmo-raad horen. De raad behartigt immers de belangen van alle inwoners van Geertruidenberg die zorg en/of welzijnsondersteuning nodig hebben. Hierbij kan gedacht worden aan thema's, zoals: mantelzorg en vrijwilligersondersteuning, voorzieningen en verstrekkingen voor mensen met een lichamelijke of verstandelijke beperking, jeugd en opvoedingsondersteuning, verslavingszorg, sociale samenhang in buurten en wijken, maatschappelijke opvang en huiselijk geweld.