Gemeente Amsterdam



Persbericht

Datum 13 oktober 2008

Kenmerk 199

Gemeentelijke onderscheiding voor Raymond Joval

Op maandag 13 oktober heeft wethouder Carolien Gehrels de sportmedaille van de stad Amsterdam tijdens de `Ben Bril Memorial wedstrijden' uitgereikt aan bokser Raymond Joval. Raymond Joval kreeg de medaille, omdat hij zich op eminente wijze verdienstelijk heeft gemaakt voor de internationale promotie van de stad Amsterdam.

Als amateursporter was Raymond Joval lid van boksvereniging De Albert Cuyp. Zijn sportieve hoogtepunten waren het behalen van de achtste finales tijdens de Olympische Spelen van 1992 in Barcelona en het in 1999 veroveren van de wereldtitel. Daarbij is hij door zijn persoonlijke benadering van de sport een voorbeeld voor de jeugd. Raymond Joval is ook ambassadeur van Amsterdam en heeft altijd grote inzet getoond voor veel Amsterdamse sportstimuleringsprojecten. Raymond gaat zijn bokscarrière met ingang van vandaag beëindigen.

De sportmedaille wordt toegekend aan een Amsterdammer danwel een Amsterdamse sportclub die een unieke sportprestatie heeft geleverd. Zo ontvingen onder anderen Rinus Michels en Ellen van Langen deze medaille.

Pb-199

Voor meer informatie:
Robert Wichink, Bestuursvoorlichting, 020 552 2345 Sharda Balgobind, Bestuursvoorlichting, 020 552 3419