Datum: 14 oktober 2008

Sassenheim Inbraak bij juwelier In de nacht van maandag 13 op dinsdag 14 oktober is ingebroken bij een juwelier aan de Hoofdstraat. De inbrekers hebben het rolluik omhoog gewrikt en vervolgens het glas van de etalage ingeslagen waarna men in de winkel kon komen. Vervolgens werden er sieraden uit de vitrine gestolen. De politie stelt een onderzoek in en verzoekt getuigen zich te melden via 0900 - 8844.

Katwijk Twee mannen vast voor poging inbraak in school De politie verdenkt twee 19 jarige mannen uit Leiden er van dat zij van plan waren om in te breken in een computerlokaal van een scholengemeenschap aan de Nieuwe Duinweg. De twee werden aangehouden en zitten voor het onderzoek vast. Maandagavond 13 oktober waren de twee al in school gezien door cursisten en docenten. Man vond dit vreemd en ontdekte dat er in het lokaal met computers voorbereidingen waren getroffen om in te breken. Dit werd gemeld bij de politie die post vatte bij het gebouw. Rond 00.40 zagen de agenten een auto aan komen rijden waaruit de twee stapten. Ze klommen over het toegangshek en liepen naar het bewuste lokaal. Toen ze in de gaten kregen dat ze door de politie gesnapt waren, klommen ze zo snel als mogelijk is weer terug over het hek en renden weg. Eén verdachte stopte na het aanroepen door de agenten en werd in de boeien geslagen. De andere verdachte wist te ontkomen maar werd later in de nacht aangehouden.

Katwijk Aanhoudingen voor diefstal koper Twee mannen uit Den haag van 24 en 52 jaar zijn maandag 13 oktober rond 13.00 uur aangehouden voor diefstal van koperenleidingen uit een opslagplaats van de woningstichting KBV. Agenten zagen de twee fietsen met op hun nek voor zo'n 20 tot 30 kilo aan koperen leidingen. Onderzoek wees uit dat ze die hadden gestolen uit een vormalig barak aan de Wassenaarseweg dat als opslagplaats in gebruik is bij de woningstichting. De twee verdachten zitten voor het onderzoek nog vast. De oudste verdachte wordt woensdag 15 oktober voorgeleid bij de rechter-commissaris.

Leiden Aanhouding voor bezit vals geld De politie heeft maandagmiddag 13 oktober een 17 jarige jongen uit Oegstgeest aangehouden nadat hij in een supermarkt aan de Langegracht betaalde met een vals biljet van 50 euro. Dit werd opgemerkt door de cassiëre waarna de politie werd ingeschakeld. Agenten troffen bij hem nog eens zes van deze valse bankbiljetten aan. Uit het eerste onderzoek werd duidelijk dat het hem op de Haarlemmerstraat bij een winkel in kruiden wel was gelukt met een valse biljet van 50 euro te betalen. De verdachte zit nog voor het verdere onderzoek in deze zaak vast.

Leiden Aanhouding na schoppen hond De politie heeft maandagmiddag 13 oktober een 44 jarige Leidenaar aangehouden op verdenking van mishandeling. De Leidenaar sprak op de Zijloever een 32 jarige plaatsgenote aan over haar honden en schopte één van de beesten. De Leidse zei hier iets van waarna de Leidenaar ook de Leidse in het gezicht sloeg. De Leidse belde de politie waarna de Leidenaar werd aangehouden.

Alphen aan den Rijn Verkeersongeval Maandag 13 oktober vond om 16.00 uur op de Meteoorlaan een aanrijding plaats. Een 75 jarige fietsster uit Alphen aan den Rijn reed over het fietspad aan de rechterzijde van de Meteoorlaan. Ter hoogte van het ziekenhuis stak de Alphense de Meteoorlaan over. Op dat moment reed daar een 40 jarige motorrijder uit Alphen aan den Rijn. Hierop ontstond er tussen beiden een aanrijding. De Alphense liep een hoofd wond op en werd overgebracht naar het Rijnland Ziekenhuis.

Gouda Aanhoudingen voor bedreiging De politie heeft maandagavond 13 oktober aan de Snoystraat twee mannen uit Den Haag van 19 en 22 jaar aangehouden. Een vrouw uit Nieuwerkerk aan den IJssel voelde zich door het tweetal bedreigd. Zij was in de woning van haar vriend toen de twee voor de woning stonden, op de ramen bonkten en de vrouw bedreigden. De aanleiding is vermoedelijk de nasleep van de verkoop van een bromfiets door haar vriend. Hij was echter niet thuis. De politie reageerde direct op de oproep van de vrouw en arresteerde de twee. Zij zitten voor het verdere onderzoek in deze zaak nog vast.

---------------------------------------- einde berichten -----------------------------------------------

Postbus 4240 Hollands Midden 2350 CE Leiderdorp Bureau Communicatie Telefoon 071-5459801 Fax 071-5459305

---- --