Oud-wethouder Stolte nieuwe Randstad Gezant

Minister Eurlings heeft de Haagse oud-wethouder Wilbert Stolte aangesteld als de nieuwe Randstad Gezant. Per 1 november volgt hij Bruno Bruins op die in september toetrad tot de Raad van Bestuur van Connexxion. Met de keuze voor Stolte geeft minister Eurlings opvolging aan de Randstad Gezant als smeerolie tussen bestuurders in de Randstad.

De centrale taak van Stolte bestaat uit het stimuleren van doorbraken bij bestuurlijke knelpunten in Randstad Urgent-projecten. Stolte: 'Ik kijk er met een frisse blik tegenaan. Als bestuurder was ik actief op praktische beleidsterreinen. Dat betekent zoeken naar oplossingen die goed uitvoerbaar zijn, die je goed kunt uitleggen en die mensen aanspreken. Dat lijkt me ook een fundamenteel uitgangspunt voor de Randstad Gezant.'

In het verleden heeft de heer Stolte onder andere gewerkt bij VNO-NCW en het ministerie van Financiën. Hij was acht jaar wethouder van Den Haag. In 2006 werd Stolte adviseur voor de overgang van de staatsrechtelijke positie van de eilandgebieden Bonaire, Sint Eustatius en Saba. De heer Stolte zal per1 november 2008 aan de slag gaan bij het ministerie van Verkeer en Waterstaat.

Noot voor redacties (

RVD Mediafeed