Bredeschool.nl

Leraar van het jaar 2008 bekend

dinsdag 14 oktober 2008

Zondagavond werden in een speciaal tv-programma de drie Leraren van het Jaar 2008 bekend gemaakt. De drie winnaars werden gehuldigd door minister Plasterk.

Presentator Harm Edens met winnaars (foto: website deleraarvanhetjaar.nl)

De prijs werd in de categorieën basisonderwijs, voortgezet onderwijs en middelbaar beroepsonderwijs uitgereikt. De drie winnaars, Miriam Stuut-Kok van basisschool de Höchte in Alteveer (Gn), Jean-Pierre de Bont van het Mill-Hillcollege in Goirle en Petra Bosgraaf van het Noorderpoortcollege in Groningen, werden uit 2311 aanmeldingen gekozen.

Met de verkiezing wil de initiatiefnemer SBL (Stichting Beroepskwaliteit Leraren) de kwaliteiten van leraren en het vak van docent onder de aandacht brengen. Belangrijk was dat niet de leukste leraar de wedstrijd won, maar de beste. Kwaliteit was de inzet van de verkiezing. Een docent die zijn omgeving weet te inspireren en vakmanschap uitstraalt en de beroepsgroep zowel individueel als geheel kan vertegenwoordigen.

De verkiezing Leraar van het Jaar is georganiseerd door SBL in samenwerking met Teleac/NOT en Skyhigh TV. Dit is de tweede keer dat de verkiezing plaats vond.