Politie Groningen

Dinsdag 14 oktober 2008

Groningen, 14-10-2008

Groningen: bromfietser tegen vangrail

Een 43-jarige inwoner van Hoogezand liep maandag letsel op toen hij op de Winschoterweg in Groningen door nog onbekende oorzaak met zijn bromfiets tegen een vangrail reed. De man werd met onder meer een beenfractuur naar een ziekenhuis gebracht. De politie onderzoekt de toedracht van het ongeluk.

Groningen: hennepkwekerij ontmanteld

De politie trof maandag op een zolderverdieping van een woning aan de Woldweg in Groningen een hennepkwekerij aan. De apparatuur werd in beslag genomen. De kwekerij was vermoedelijk nog in aanbouw. Bij de plantage stond een dertigtal stekjes. De 33-jarige bewoner werd aangehouden. Hij verklaarde dat de beoogde opbrengst van de kwekerij voor eigen gebruik zou zijn. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Haren: bromfietser tegen auto

Een 18-jarige bromfietser uit Anloo botste maandagmiddag op de kruising van de Kromme Elleboog met het Schoolpad in Haren op een auto, bestuurd door een 89-jarige inwoonster van Haren. De bromfietser zag mogelijk door te hoge snelheid de van rechts komende auto te laat. De Drent werd met been- en bekkenletsel naar een ziekenhuis gebracht. De verkeerspolitie onderzocht de oorzaak van de aanrijding.

Groningen: overval op geldloper

Een medewerker van een horecaonderneming is dinsdagavond in het Zuiderpark in Groningen overvallen. De 24-jarige man had vlakbij de Hereweg zijn auto geparkeerd. Hij wilde met een zogenoemde sealbag met de dagopbrengst van het bedrijf naar een bankgebouw lopen. Kort nadat hij de auto had verlaten, stopte een scooter met twee mannen. De passagier bedreigde de geldloper met vermoedelijk een vuurwapen. De medewerker gaf de overvallers de zak met geld, waarna deze er vandoor gingen. De politie is met een onderzoek begonnen.

Oude Pekela: valse melder loopt na maanden tegen de lamp

De politie heeft onlangs een incident met een valse melding van een woningbrand in Oude Pekela opgelost. Een 16-jarige jongen uit Oude Pekela bleek hiervoor verantwoordelijk. De politiemeldkamer had op donderdag 19 juni, rond 23.00 uur een melding binnengekregen van een woningbrand in de Hugo de Grootstraat. De politie en de brandweer rukten met meerdere eenheden uit, omdat er mogelijk ook nog mensen in het pand aanwezig zouden zijn. Ter plekke bleek het een valse melding te betreffen. Ondanks meerdere pogingen tot stemherkenning op de politiemeldkamer lukte het in eerste instantie niet om de zaak op te lossen. Totdat de buurt- en jeugdagent het bandje met de stem van de melder te hoorden. Zij herkenden wel de stem: het betrof de 16-jarige verdachte. De jongen werd begin oktober gehoord. Hij bekende de valse melding in een baldadige en alcoholische bui te hebben gedaan. De politie en de brandweer zullen de gemaakte onkosten proberen te verhalen op de verdachte. De politie en brandweer moeten bij dergelijke meldingen altijd zo snel mogelijk met toeters en bellen naar de plek van het incident rijden. Zij nemen zodoende onnodig risicos om snel hulp te verlenen. De politie zal altijd onderzoek doen als een persoon een valse melding doet bij de politiemeldkamer.

Feerwerd: Stadjer aangehouden op gestolen snorfietser

De politie heeft maandagnacht op de Torensmaweg een 18-jarige man uit Groningen aangehouden voor diefstal en/of heling van een snorfiets. Agenten zagen de Stadjer zonder achterlicht op de snorfiets rijden. De man bleek niet over een rijbewijs te beschikken. Tijdens de controle bleek dat de snorfiets als gestolen te boek stond. Het voertuig werd in beslag genomen en op het politiebureau gestald. De verdachte werd ingesloten in het cellencomplex in Groningen. Hij zal vandaag worden gehoord.

Scheemda: auto met aanhangwagen belandt in sloot

Een 30-jarige man uit Blauwe Stad is maandagmiddag op de snelweg A7 gewond geraakt bij een verkeersongeval. De verdachte bestuurde een bestelauto met een aanhangwagen. Ter hoogte van een benzinestation begon de combinatie te slingeren. Enkele honderden meters verderop belandde de combinatie in de sloot. De bestuurde werd voor nader onderzoek naar het ziekenhuis gebracht. De auto met aanhangwagen werden afgesleept.

Winschoten: vrouw gewond bij kopstaartbotsing

Een 45-jarige vrouw uit Midwolda is maandagmiddag op de Bovenburen gewond geraakt bij een kopstaartbotsing. De vrouw moest door de noodzaak van het verkeer remmen. Een achteropkomende 24-jarige bestuurder uit Musselkanaal bracht zijn taxi ook tijdig tot stilstand. Een 40-jarige vrouw uit de Blauwe Stad lukt dat niet. Zij botste tegen de taxi, waarna deze tegen de auto van de vrouw uit Midwolda aanreed. De 45-jarige vrouw werd met nekletsel naar het ziekenhuis gebracht.

Schildwolde: man aangehouden voor geluidsoverlast

De politie heeft maandagnacht een 37-jarige man uit Schildwolde aangehouden voor geluidsoverlast. De verdachte veroorzaakte vanuit zijn woning aan het Kloosterpad overlast met luide muziek. De man kwam bij het zien van de politie direct naar buiten. Hij nam een gevechtshouding aan en wilde nadrukkelijk niet meewerken. Uiteindelijk wisten de agenten de Schildwolder naar de grond te werken en in te rekenen. Hij werd vervolgens ingesloten. De verdachte zal nader worden gehoord.

Provincie Groningen: snelheidscontroles

De politie heeft op diverse locaties in de provincie Groningen snelheidscontroles gehouden.

Doezum, Provincialeweg N980: aantal gecontroleerde voertuigen: 645, aantal overtredingen: 69, hoogst gemeten snelheid: 74 km/uur, snelheidslimiet: 50 km/uur.

Oldekerk, Munnikeweg: aantal gecontroleerde voertuigen: 1034, aantal overtredingen: 29, hoogst gemeten snelheid: 112 km/uur, snelheidslimiet: 80 km/uur.

Ten Post, Provincialeweg N360: aantal gecontroleerde voertuigen: 659, aantal overtredingen: 50, hoogst gemeten snelheid: 129 km/uur, snelheidslimiet: 80 km/uur.

Sellingen, Weenderstraat: aantal gecontroleerde voertuigen: 246, aantal overtredingen: 5, hoogst gemeten snelheid: 96 km/uur, snelheidslimiet: 80 km/uur.

Wildervank, Rijksweg N33: aantal gecontroleerde voertuigen: 1485, aantal overtredingen: 13, hoogst gemeten snelheid: 117 km/uur, snelheidslimiet: 100 km/uur.

Harkstede, Hoofdweg: aantal gecontroleerde voertuigen: 763, aantal overtredingen: 85, hoogst gemeten snelheid: 79 km/uur,
snelheidslimiet: 50 km/uur.