Ziekenhuis St. Jansdal Harderwijk


Persberichten St Jansdal

TopZorg-predikaat van Menzis (14-10-2008)

Ziekenhuis St Jansdal mag zich vanaf 1 oktober 2008 Topzorg-aanbieder van zorgverzekeraar Menzis noemen voor de behandeling van borstkanker, staar, spataderen, liesbreuk en meniscus. Het Topzorg-predikaat houdt in dat verzekerden van Menzis primair worden doorverwezen naar ziekenhuizen en behandelcentra met dit predikaat.

Menzis heeft als doel om kwaliteit van zorg te belonen, waarbij kwaliteit bestaat uit medische kwaliteit van de behandeling, snelheid en informatie. Bij de snelheid van de behandeling staat de toegangstijd en de tijd vanaf aanmelding tot behandeling voorop. Bij informatie gaat het vooral om het verstrekken van schriftelijke en mondelinge informatie aan de patiënt. De criteria zijn tot stand gekomen in overleg met verschillende patiëntenorganisaties en verzekerden van Menzis.

Het Menzis Topzorg-contract met het St Jansdal loopt tot 2010. Overigens blijven verzekerden van Menzis vrij om zich te laten behandelen in het ziekenhuis van hun keuze.

Menzis wil door middel van het Topzorg-predikaat hun verzekerden van de beste zorg voorzien. En dat is wat wij als St Jansdal ook nastreven.

---