Gemeente Tiel


Gemeente Tiel onderzoekt woonwensen

De gemeente Tiel is geĂŻnteresseerd in de woonwensen van haar inwoners. Hiervoor sluit de gemeente aan bij een woonwensenonderzoek van het ministerie van VROM en het CBS. Het WoonOnderzoek Nederland wordt met enige regelmaat gehouden en geeft inzicht in de manier waarop mensen wonen, hoe zij hun woning en woonomgeving beleven en waarderen en wat hun woonwensen zijn. Het ministerie, maar ook gemeenten en woningcorporaties gebruiken de informatie uit het onderzoek om hun activiteiten gericht in te zetten voor een aantrekkelijk woningaanbod, voor een prettige leefomgeving en een goed niveau van voorzieningen.

Woonwensenonderzoek
Om de woonwensen van de bewoners in Tiel in beeld te krijgen worden interviews afgenomen. De gemeente en de woningcorporaties SVT en SCW hebben besloten naast het landelijk onderzoek extra interviews uit te zetten in/onder de bewoners van Tiel. Ze willen het onderzoek gebruiken om in 2010 de Woonvisie te kunnen actualiseren. Daarbij is een juist inzicht in de woningmarkt nodig.

Het woonwensenonderzoek bestaat uit interviews die thuis, telefonisch of via internet worden afgenomen. Het interview bevat vragen over de kenmerken van de huidige en gewenste woonsituatie van bewoners en de waardering voor deze kenmerken. Daarnaast omvat het onderzoek ook een aantal vragen over werk, vrijetijdsbesteding en de behoefte aan zorg en hulp bij het wonen.

Het onderzoek staat of valt met de bereidheid van de inwoners van de gemeente om mee te werken aan een interview. Via een willekeurige selectie uit het bevolkingsregister worden ongeveer 1080 personen in de gemeente Tiel benaderd. Deze personen krijgen vanaf eind oktober 2008 een uitnodiging om deel te nemen aan het onderzoek.

Nadere informatie
De gemeente hoopt op een grote bereidheid om mee te werken aan het onderzoek. Indien u vragen heeft over het onderzoek, kunt u contact opnemen met de gemeente, mevrouw K. van Dorenmalen, telefoonnummer: (0344) 63 73 38, kvdorenmalen@tiel.nl of mevrouw K. Blaauw, telefoonnummer: (0344) 63 74 48, kblaauw@tiel.nl.

Adresgegevens
Bezoekadres: Achterweg 2, 4001 MV Tiel
Postadres: Postbus 6325, 4000 HH Tiel.

Laatst bijgewerkt: 13 oktober 2008