Gemeente Hilversum

Symposium brede school: leren en inspireren

publicatiedatum: maandag 13 oktober 2008

Het thema 'brede school' was afgelopen woensdagmiddag aanleiding voor een zeer geslaagd en goed bezocht symposium. In de vorm van een levendige paneldiscussie (formule: 'De Wereld Draait Door') vond eerst een levendige paneldiscussie plaats. Gasten waren wethouder Jeugdzaken, Erik Boog, Harm Schoneveld, directeur v. Hasseltschool, Helma de Haan, directeur Groen van Prinstererschool en Cora Gnocci, manager van de Stichting Kinderopvang Hilversum. Centraal tijdens de discussie stond de vraag wat een brede school voor de verschillende organisaties betekent en waarin de belangrijkste uitdaging voor een brede school-ontwikkeling ligt.

Daarna volgden twee workshops. Eén workshop liet zien dat een brede school geen brede school kan zijn zonder een hart. En een hart van een brede school moet kloppend blijven. Hoe doe je dat? In de tweede workshop lieten 2 directeuren van een Brede School in Assen zien wat er allemaal bij de organisatie/uitvoering van de Brede School komt kijken.

Aansluitend presenteerden drie pilot-scholen - Mozaiek, Kruispunt en Van Hasselt/Sav. Lohmanschhool -hun plannen van aanpak. Iedere school had gekozen voor een eigen boeiende manier van presenteren. Maar gemeenschappelijk was hun enthousiasme om aan een brede school te werken. Een school waarin met elkaar wordt gewerkt aan het vergroten van de ontwikkelingskansen van het kind.

De brede school is onderdeel van het Hilversumse jeugdbeleid 'Opgroeien en Meedoen'.