Veilig Amsterdam


Trainingen Omgaan met agressie en geweld

agressieengeweld

14 oktober 2008

De Handhavingsacademie organiseerte nieuwe trainingen Omgaan met agressie en geweld. De trainingen zijn gericht op medewerkers van de gemeente Amsterdam met een publieke functie, die regelmatig in aanraking komen met burgers en daardoor risico lopen om met agressief gedrag te worden geconfronteerd.

Mensen die worden aangesproken op hun gedrag reageren meestal volgens een patroon. Het begint met stemverheffing, wat al snel in schelden en beledigen overgaat. Een situatie kan snel uit de hand lopen wanneer hier niet op een juiste manier op wordt gereageerd. De medewerker in kwestie moet het daarbij meestal ontgelden. Niet iedereen is vanzelfsprekend in staat om in lastige situaties kordaat en doeltreffend op te treden. Maar dat valt wel aan te leren. Daarom biedt de Handhavingsacademie voortaan trainingen Omgaan met agressie en geweld aan.

Tijdens deze training oefenen deelnemers hoe ze een agressieve burger rustig, maar duidelijk tegemoet kunnen treden en hoe ze, ook met behulp collega's, snel een lastige situatie kunnen beëindigen. Deelnemers hebben na afloop van deze training hun eigen reacties tijdens een agressie-incident beter onder controle en ze leren in te schatten om welke vorm van agressie het gaat en op welke manier daarop het best kan worden gereageerd.

De eerste trainingen Omgaan met agressie en geweld zijn in september gevolgd door medewerkers van Stadsdeel Centrum. De trainingen zijn maatwerk en zijn op de deelnemende organisatie afgestemd.

Inschrijven
Heeft uw organisatie ook interesse in een training Omgaan met agressie en geweld op maat? Neem dan contact op met de Handhavingsacademie (020
552 2327) om meer informatie of een training aan te vragen.