KNWV

Nieuwsbericht Surfen

14-10-2008

Kevin Langeree grijpt net naast wereldtitel

Kitesurfer Kevin Langeree is er niet in geslaagd de wereldtitel kitesurfen te veroveren. De 20-jarige Noordwijker moest de laatste wedstrijd van het World Cup circuit in Chili winnen om de wereldtitel te pakken, maar hij eindigde op de tweede plaats. Natuurlijk baal ik, maar uiteindelijk heb ik dit jaar wel mijn beste seizoen ooit gevaren. Volgend jaar ga ik weer voor de wereldtitel.

Kevin Langeree sloot in Zuid-Amerika zijn sterkste seizoen ooit af. Hij won vier World Cup wedstrijden en stond bij alle wedstrijden op het podium. Maar zijn concurrent, wereldkampioen Aaron Hadlow, bleek tijdens de laatste wedstrijd te sterk. Hij kon er een schepje bovenop doen en mij op cruciale momenten verslaan, reageerde Langeree na afloop. Maar ik weet dat ik hem volgend jaar kan verslaan.

Tijdens de laatste World Cup wedstrijd van het seizoen had Langeree nog kansen om wereldkampioen te worden. Maar alleen met een
overwinning kon de Noordwijker zijn droom vervullen. Ik begon met een goed gevoel aan de wedstrijd, maar Aaron (Hadlow, red.) bleek in de finale gewoon net even sterker.

Veel verschil zat er ook in Chili niet tussen de prestaties van Langeree en Hadlow. Tijdens de World Cup kitesurfen besluiten vijf juryleden na afloop van een heat wie zich de winnaar mag noemen. Uiteindelijk verloor Langeree de finale na een 3-2 beslissing in het voordeel van Hadlow. Ik heb goed gevaren en alles gegeven, maar uiteindelijk mis je toch de wereldtitel. En hij lag voor het grijpen. Daar baal ik natuurlijk van.

Langere voerde eerder dit seizoen enkele weken de wereldranglijst aan, maar kon tijdens de laatste drie wedstrijden geen overwinning meer pakken. Dat heeft mij de titel gekost.

Het seizoen voor Langeree is bijna over. In november staat het Nederlands Kampioenschap op het programma. Dat is voor mij erg belangrijk. Ondanks dat ik over de hele wereld wedstrijden vaar, vind ik het toch een eer dat ik mijzelf Nederlands Kampioen mag noemen."

"Na het NK ga ik mij voorbereiden voor volgend jaar. Ik heb veel trainingsuren voor de komende winter gepland, want ik wil mij optimaal kunnen voorbereiden om volgend jaar wel wereldkampioen te worden.

Internetadres: www.kevinlangeree.com