Op speelse wijze aan verantwoord fruit

14/10/2008 11:12

PR Newswire

BARENDRECHT, Nederland, October 14 /PRNewswire/ --

- Fris fruitmerk Binky helpt uw kind aan een actieve en gezonde levensstijl

Binnenkort komt er een fris fruitmerk op de markt dat ouders en hun kinderen helpt aan een gezonde en actieve levensstijl: Binky. Kinderen eten niet voldoende fruit en Binky wil hier wat aan doen. Het merk is 20 oktober beschikbaar bij Coop en diverse groente- en fruitspeciaalzaken.

Binky staat voor leuk, leerzaam en gezond en richt zich specifiek op ouders en kinderen van 4-8 jaar. Binky staat voor een levensstijl van meer buitenspelen, bewegen en avonturen beleven. Binky biedt diverse soorten vers kinderfruit (mandarijntjes zonder pitjes, appeltjes en druiven zonder pitjes). Uit onderzoek blijkt dat kinderen Binky als voorbeeldfiguur zien. En door de gezonde en leerzame aspecten kan Binky kinderen helpen om meer fruit te eten. Dit doet hij spelenderwijs met zijn vriendjes. Vanaf medio oktober gaat ook de website www.binkyworld.nl online, die geheel aan deze aspecten voldoet.

Verkoopstimulans

Bij aankoop van twee verpakkingen krijgt de consument bovendien een zakje Clics gratis: een leuk en leerzaam bouwstenenspel, voor jongens en meisjes! Bovendien is Binky in de introductieperiode verbonden aan het grootste feest van het jaar: De Club van Sinterklaas van Jetix. Op deze manier is het nog gemakkelijker om van fruit eten een groot feest te maken!

Verantwoorde productie

Verder wil Binky dat kinderen ook in de toekomst in hun natuurlijke leefomgeving kunnen spelen. Daarom is Binky verpakt in zoveel mogelijk milieu vriendelijke verpakkingen. En is het fruit voor zover mogelijk natuurlijk nabehandelt. Ook betaalt Binky de producenten een eerlijke prijs voor het fruit.

EPMC

Royal van Namen, het oudste groente- en fruitbedrijf van Nederland heeft sinds vorig jaar een zusterbedrijf EPMC. EPMC is opgericht om zich naast de traditionele handel van Royal van Namen te richten op de consument d.m.v. concepten.

Afgelopen maanden is het merk Binky ontwikkeld om op speelse wijze de strijd aan te gaan met overgewicht onder de jonge generatie. In de toekomst zal het assortiment uitgebreid worden met pure (zonder additieven) en gezonde producten, zodat de consument op elk moment van de dag met plezier gezond kunnen eten.

Noot voor de redactie,