Politie Drenthe

Dinsdag

ASSEN, 14-10-2008

Aanrijdingen op kruisingen

EMMEN Maandagochtend heeft op de kruising tussen de Kerkhoflaan en de Wilhelminastraat een aanrijding plaatsgevonden tussen een personenauto en een fietser. Een 56-jarige automobilist uit Emmen kwam vanuit de richting van de Baander en sloeg linksaf de Kerkhoflaan op. Hierbij verleende hij een 64-jarige fietser uit Emmen geen voorrang. De fietser kwam ten val en liep een hoofdwond op. Per ambulance werd de man overgebracht naar het Scheperziekenhuis. De automobilist raakte niet gewond. (08-183380)

HOOGEVEEN Maandagmiddag heeft op de kruising tussen Het Oosterveld en de Alterveer een aanrijding plaatsgevonden tussen een personenauto en een fietser. Een 20-jarige automobiliste uit Assen reed over Het Oosterveld en naderde de voorrangskruising met de Alteveer. De automobiliste verleende geen voorrang aan een 67-jarige fietser uit Hoogeveen toen zij rechts wilde afslaan. Een aanrijding was het gevolg. De 67-jarige vrouw kwam door de aanrijding ten val en liep verwondingen op aan haar gezicht. Zij werd per ambulance naar het Bethesdaziekenhuis gebracht. De automobiliste raakte niet gewond. (08-183516)

Alcomobilisten aangehouden

HOOGEVEEN De politie heeft maandagavond een 75-jarige automobilist uit Hoogeveen aangehouden op de Mr. Cramerweg. De man werd tijdens een alcoholcontrole aan de kant gezet. Naar aanleiding van de blaastest werd de man aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. De man scoorde via de ademanalyse 0,8 promille (350 ug/l). Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt en hij kreeg een rijverbod van 2 uren opgelegd. (08-183614)

HOOGEVEEN De politie heeft maandagochtend een 40-jarige automobilist uit Hoogeveen aangehouden op de Tamboerlaan. De man werd tijdens een alcoholcontrole staande gehouden en moest een blaastest ondergaan. Aan de hand van de uitslag werd de man aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. De man scoorde via de ademanalyse 0,37 promille (160 ug/l). De man mocht vervolgens zijn weg vervolgen. (08-183643)

Bekeuring voor rijden zonder gordel

KLAZIENAVEEN De politie heeft maandagmiddag een 28-jarige automobilist uit Polen op de Langestraat bekeurd voor het rijden zonder de verplichte autogordel. De Pool moest een bekeuring van 90 Euro contant afrekenen en mocht zijn weg vervolgen. (08-183582)

Bromfietser bekeurd

EMMEN De politie heeft maandagavond een 20-jarige bromfietser uit Emmen op de Boslaan staande gehouden ter controle. De man bleek niet over een rijbewijs te beschikken en daarvoor kreeg hij een bekeuring. (08-183638)

Politie controleert het verkeer

KLAZIENAVEEN De politie heeft maandagmiddag een verkeerscontrole gehouden op de Langestraat en het Van Echtenkanaal. De politie schreef 14 bekeuringen uit voor het niet dragen van de verplichte autogordel. Drie personen kregen een bekeuring omdat zij geen rijbewijs konden tonen. Een automobilist had een hulpkoppeling niet juist bevestigd en kreeg daarvoor een bekeuring. Een andere automobilist ontving een bekeuring omdat de kentekenplaat niet goed leesbaar was. (08-183587)

Partij kleding gestolen

VALTHERMOND De politie kreeg maandagochtend een melding binnen van inbraak in een pand aan de Kavelingen. Ter plekke bleek een partij kleding weggenomen te zijn. De politie heeft de aangifte opgenomen en heeft de zaak in onderzoek. (08-183420)

Winkeldieven aangehouden

EMMEN De politie heeft maandagochtend een 17-jarige jongeman uit Emmen aangehouden voor het stelen van twee blikjes bier uit een supermarkt aan de Valkenveld. Op het politiebureau is tegen de jongeman proces-verbaal opgemaakt. Hij zal worden doorverwezen naar het bureau Halt. (08-183416)

EMMEN De politie heeft maandagmiddag een 56-jarige man uit Emmen aangehouden voor winkeldiefstal. De man had een aantal artikelen weggenomen uit een warenhuis aan de Hoofdstraat. Met een dagvaarding op zak mocht de man het politiebureau verlaten. (08-183563)

HOOGEVEEN De politie heeft maandagmiddag twee 14-jarige jongemannen uit Ruinen aangehouden voor het stelen van een pakje shag uit een supermarkt aan de Markt. Op het politiebureau is tegen de jongemannen proces-verbaal opgemaakt. Ze worden doorverwezen naar het bureau Halt. (08-183580)

HOOGEVEEN De politie heeft maandagmiddag een 49-jarige vrouw uit Hoogeveen aangehouden voor winkeldiefstal. De vrouw had een dvd en een portemonnee weggenomen uit een warenhuis aan de Hoofdstraat. Met een dagvaarding op zak mocht de vrouw het politiebureau verlaten. (08-183596)

Politie houdt verlichtingscontrole

REGIO De politie heeft maandagavond in Hoogeveen, Beilen en Westerbork op fietsverlichting gecontroleerd. Zes personen waren in overtreding en kregen een bekeuring. Een automobilist kreeg ook een bekeuring omdat de verlichting van de aanhangwagen niet in orde was. (08-183632)

Politie houdt alcoholcontrole

ASSEN De politie heeft maandagavond een alcoholcontrole gehouden op de Europaweg-Zuid. In totaal werden er 384 blaastesten afgenomen. Drie personen werden aangehouden en tegen heb werd proces-verbaal opgemaakt. Tijdens deze controle werd drie keer een bekeuring uitgeschreven voor het niet in orde hebben van de verlichting. Een fietser kreeg een bekeuring omdat deze de verlichting niet op orde had. (08-183651)

Wilt u meer informatie over dit bericht of wilt u contact met de dienstdoende persvoorlichter van Politie Drenthe, dan kunt u contact opnemen met telefoon 0592 451280.