Persberichten Heuvelrug, 11.15 uur

Utrecht, 14-10-2008

Verkeerscontrole

DRIEBERGEN- Op maandag van 14.00 uur tot 16.00 uur werden 19 bekeuringen uitgeschreven voor o.a. rijden zonder gordel en fout parkeren. De bekeuringen werden uitgeschreven in de omgeving van de Traaij.

Aanrijding letsel

OVERBERG- Op maandagmiddag raakte een fietser ernstig gewond bij een aanrijding. Omstreeks 17.45 uur reed een 81-jarige fietser uit Veenendaal samen met zijn vrouw een uitrit uit en stak de Dwarsweg over. Kennelijk had de man een naderende auto niet gezien met een aanrijding als gevolg. De man liep bij deze aanrijding een beenbreuk op en verschillende hoofdwonden. De man werd vervoerd naar het ziekenhuis waar hij op de medium care werd opgenomen. De 24-jarige automobilist uit Ede raakte niet gewond.

Vernielers aangehouden

AMERONGEN- Op dinsdagochtend werden twee vernielers aangehouden. Omstreeks 00.10 uur zag een getuigen dat een auto op de Prins Bernhardlaan door twee jongens werd vernield. De getuige bedacht zich geen moment, pakte een van de jongens vast en belde het alarmnummer 112. De 14-jarige jongen uit Amerongen gaf al snel aan dat zijn vriendje, een eveneens 14-jarige jongen uit Amerongen, ook bij de vernieling betrokken was geweest. Deze jongen werd later ook aangehouden. De jongens waren onder invloed van alcohol en hadden de ruitenwissers van de auto vernield. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt en zij zullen de schade moeten vergoeden.

Oproep getuigen: auto-ongeval

OVERBERG In de nacht van vrijdag 19 september op zaterdag 20 september vond er omstreeks 00.40 uur een auto-ongeval plaats aan de Heuvelse Steeg. Het ging om een eenzijdige botsing, waarbij een personenauto een zeecontainer zou hebben geraakt.

Na het ongeval kwam er direct een aantal meldingen bij de politie hiervan binnen. De politie komt graag nogmaals in contact met deze personen die hiervan melding hebben gedaan, via nummer 0900-8844. Tevens doet de politie een verzoek aan nog meer mensen die mogelijk getuige zijn geweest van het ongeval om via dit nummer contact op te nemen. Of voor anonieme meldingen: 0800-7000.