Politie Zuid-Holland-Zuid

14 oktober Dordrecht/Zwijndrechtse Waard

Dordrecht, 14-10-2008 o Persberichten district I

GETUIGENOPROEP
DORDRECHT De politie is op zoek naar getuigen van een tweetal mishandelingen waarbij hetzelfde slachtoffer is betrokken, een 16-jarig meisje uit Dordrecht. Op donderdag 2 oktober 2008 vertrok het slachtoffer omstreeks 19.15 uur bij een dansschool aan de Corn. van Beverenstraat. Zij liep over de stoep richting het station en kwam daarbij langs een zwarte auto. Opeens werd het portier van de auto opengegooid en is het meisje de auto ingetrokken. In de auto zaten jongens, waarschijnlijk van Marokkaanse of Turkse afkomst. De twee jongens op de achterbank sloegen het meisje over heel haar lichaam. Na enkele minuten werd het meisje de auto uitgegooid en ging de auto ervandoor.
Precies een week later, op donderdag 9 oktober, kwam hetzelfde meisje weer uit de dansschool. Dat was rond 20.30 uur. Het meisje liep in de Corn. van Beverenstraat en werd plotseling door twee vermeende Turks/ Marokkaanse jongens achter een paar vuilcontainers getrokken en vervolgens wederom geslagen en geschopt. Toen het meisje op de grond werd geduwd kwam er een voorbijganger aan lopen. De twee jongens gingen er toen vandoor.
De verdachten zijn jongens met lichtgetinte huidskleur, tussen de 16 en 18 jaar oud. Ze droegen lederen jassen met bontkragen en enkelen droegen een petje.
De politie is op zoek naar getuigen. Heeft u iets gezien, belt u dan met de politie, 0900-8844 (lokaal tarief).

RUGZAK MET AUTORADIOS
HENDRIK IDO AMBACHT Een 32-jarige Pool is door politieagenten aangehouden. Dit gebeurde op maandagochtend 13 oktober 2008 omstreeks 05.00 uur op de Rijksweg A16 bij de parkeerplaats Sandelingen West. De man reed op de fiets over de Ambachtsezoom. Hij had een rugzak op zijn rug en gedroeg zich verdacht. Politieagenten zagen de man rijden en besloten om de man te controleren. Hij was echter niet van plan om te stoppen. Hij reed het gras in richting de parkeerplaats. Hij tilde op een gegeven moment zijn fiets over de vangrail en reed via de vluchtstrook de Rijksweg A16 op. Daar werd hij tenslotte aangehouden. De rugzak had hij weggegooid. Die werd door agenten gevonden en zat vol met vermoedelijk gestolen autoradios. De verdachte is ingesloten en in verzekering gesteld. De politie heeft de zaak in onderzoek.

BROMFIETSCONTROLE
DORDRECHT Tijdens een bromfietscontrole hebben politieagenten 21 bekeuringen uitgeschreven. Ze deden dit voor 13 keer wegens de overschrijding van de constructiesnelheid, 2 keer voor een gladde band, 3 keer voor het niet dragen van de valhelm, 2 keer voor slechte remmen en 1 bromfietser had geen rijbewijs. Ze hielden de controle op maandagmiddag 13 oktober 2008 op de Cereslaan en het Dudokplein.

RIJDEN ONDER INVLOED
DORDRECHT Een 50-jarige man uit Dordrecht is door politieagenten aangehouden wegens rijden met een personenauto terwijl hij onder invloed van alcohol was. Dit gebeurde op dinsdagochtend 14 oktober 2008 omstreeks 00.10 uur op de Mauritsweg. In het bureau blies hij ongeveer 1,3 promille (595 ug/l). Zijn rijbewijs werd daarop ingevorderd. Na verhoor is hij met een rijverbod van 6 uren heengezonden. De politie maakt proces-verbaal op.

SNELKRAAK
ZWIJNDRECHT Tijdens een snelkraak in een winkel op de Kort Ambachtlaan is een nog onbekende hoeveelheid sigaretten en DVDs gestolen. Dit gebeurde op dinsdagochtend 14 oktober 2008 omstreeks 01.35 uur. Na een alarmmelding troffen politieagenten een met een straatsteen ingegooide ruit aan. Een alerte getuige belde de politie. Hij hoorde glasgerinkel en zag een aantal personen weglopen. Een zoekactie naar de daders in de omgeving had geen resultaat. Personeel van de unit Forensische Opsporing stelt een sporenonderzoek in. De politie heeft de zaak in onderzoek.