Gemeente Voerendaal

\ 14/10/2008 - Voerendaal gestart met inzamelen plastic afval De gemeente Voerendaal is gestart met gescheiden inzameling van plastic verpakkingsafval. De gemeente doet dit samen met de reinigingsdienst Rd4. De gemeente Voerendaal is daarmee de tweede gemeente in Limburg die start met het apart inzamelen van plastic verpakkingsafval via een ophaalsysteem.

De eerste resultaten in Voerendaal zijn geweldig. Ik ben zeer verheugd dat onze burgers gebruik maken van de mogelijkheid om op deze manier plastic afval aan te bieden, aldus wethouder Winthagen-Bock.

Alle huishoudens in de gemeente Voerendaal ontvingen begin september een informatiepakket met daarin speciale gratis afvalzakken om het plastic verpakkingsafval in te verzamelen. De afvalzakken worden vanaf oktober één keer per maand huis-aan-huis door de Rd4 opgehaald.

Milieu
Het gescheiden inzamelen van plastic verpakkingen spaart het milieu en levert grondstof voor de productie van nieuwe plastic verpakkingen én van bijvoorbeeld autodashboards en tennisballen, kinderspeelgoed, plastic bodys voor laptops en mobiele telefoons. Met dit initiatief verwacht men, als het landelijk is ingevoerd, de recyclingdoelstellingen te halen die gesteld zijn in het Besluit Verpakkingen.

De gemeente Voerendaal streeft ernaar dat de aparte inzameling van plastic verpakkingen net zo gewoon wordt als papier en glas.