GVB


GVB verbindt heel Amsterdam met heel Amsterdam

14 oktober 2008

Amsterdammers. In alle soorten en maten. Daarover gaat de nieuwe campagne van GVB. En vooral, over het verbinden van de Amsterdamse reizigers. Het gaat vooral om het menselijke en het Amsterdamse karakter van het reizen. GVB wil zich de komende jaren nadrukkelijker als klantgericht vervoerbedrijf laten zien. Een bedrijf van Amsterdam, vandaag, morgen en overmorgen.

Veilig, op tijd, schoon en klantvriendelijk vervoer. Het zijn de `basics' van het openbaar vervoer die de kwaliteit bepalen. Aan de basics, die absolute prioriteit hebben, wordt door GVB-medewerkers dage-lijks gewerkt. Met positief resultaat, zo blijkt uit de laatste klanttevredenheidsonderzoeken van GVB. De waardering van reizigers stijgt. Ook het winnen van een Welcome Award afgelopen september beschouwt GVB als een compliment van de reizigers.

Naast continue verbetering van deze basiskwaliteit onderneemt GVB extra activiteiten waarmee het bedrijf zijn reizigers positief wil verrassen. Bijvoorbeeld het project GVB Gastvrij, waarbij tientallen kantoormedewerkers van het vervoerbedrijf afgelopen zomer op het Centraal Station extra service verleenden aan - met name - toeristen. Of het project Kunst in de Metro, een initiatief van het gemeentebestuur dat GVB oppakte. Een reis in een van de twee `gepimpte' metrostellen is een geheel nieuwe beleving. Het zijn enkele voorbeelden.

GVB verbindt heel Amsterdam met heel Amsterdam
In deze nieuwe lijn van profileren past ook de nieuwe campagne van GVB. `GVB verbindt heel Amsterdam met heel Amsterdam.' Dat is vanaf nu het hoofdthema in de communicatie van GVB voor de komende jaren. Want dat is wat GVB doet: alles en iedereen in Amsterdam verbinden. De campagne is vanaf 13 oktober te zien in heel Amsterdam. Vijf verschillende posters hangen in bus/tramhokjes, in de voertuigen van GVB en op billboards in metrostations. Ook is de nieuwe GVB- reclame te zien op een levensgroot steigerdoek op de hoek van de Rozengracht en de Marnixstraat. En er rijden een geheel in stijl bestickerde tram en bus door Amsterdam.