KPMG


KPMG voegt actuariële dienstverlening toe aan adviespraktijk

14|10|08 - ontwikkelingen binnen de verzekeringswereld maken een gespecialiseerde afdeling binnen de adviespraktijk wenselijk. Daarnaast zal de nieuwe afdeling zich richten op pensioenen, actuariële certificering en ondersteuning van de financiële audit van verzekeringsmaatschappijen.

"De markt voor verzekeringen is enorm in beweging", constateert Jurgen van Breukelen, bestuurslid van KPMG. Van Breukelen: "Enerzijds moeten verzekeringsmaatschappijen voldoen aan regelgeving, anderzijds dwingt de markt hen om hun kapitaalbeslag zo efficiënt mogelijk in te richten. Dit betekent dat sturen op marktwaarde een speerpunt voor verzekeraars is. Een balans en een verlies- en winstrekening gebaseerd op marktwaarde vormen hierbij het uitgangspunt. Voor de bedrijven betekent dit onder meer dat afscheid moet worden genomen van de traditionele vormen van winstneming. Sturen op waarde betekent bovendien dat de risk en finance functie naar elkaar toegroeien en de traditionele actuariële functie zich ontwikkelt tot een volwaardige, alles omvattende risk functie. Voor KPMG betekent dit dat deze ontwikkeling moeten volgen en onze expertise op dit gebied moeten uitbreiden."

De nieuwe adviespraktijk Actuarial Services zal onder leiding van Ad Kok worden opgebouwd. Van Breukelen: " Ad Kok heeft een lange staat van dienst in de Nederlandse markt voor actuariële dienstverlening: Van 2003 tot en met 2008 heeft hij als partner en managing director leiding gegeven aan Watson Wyatt Insurance Consulting B.V. In het verleden was hij onder meer Chief Actuarial Officer van Aegon Insurance Group. Met hem hebben wij een persoon aan ons kunnen binden met een uitstekend track record en statuur in de Nederlandse verzekeringsmarkt, maar ook met de benodigde ambitie om deze dienstverlening binnen KPMG Nederland neer te zetten en succesvol uit te bouwen."

Van Breukelen verwacht dat de actuariële dienstverlening zich binnen een periode van drie jaar zal ontwikkelen tot een afdeling van zo'n 35 mensen.

Voor nadere informatie kunt u contact opnemen met Andy Bellm, (020) 656 7039.

© 2008 KPMG N.V., registered with the trade register in the Netherlands under number 34153857 and a Dutch limited liability company and a member firm of the KPMG network of independent member firms affiliated with KPMG International, a Swiss cooperative. All rights reserved.