Gemeente Oirschot

Haalmeeruitdeweg.nl: voortaan wegwerkzaamheden van heel Noord-Brabant in kaart

De service Haalmeeruitdeweg.nl biedt vanaf nu actuele informatie over verkeershinder door wegwerkzaamheden en evenementen in héél Noord-Brabant. De website, de dynamische kaart en de gratis e-mail- en sms-waarschuwingsservice, is verbreed van Zuidoost-Brabant, naar ook de regio's Breda, 's-Hertogenbosch, Midden-Brabant, Noordoost-Brabant en West-Brabant.

Haalmeeruitdeweg.nl bestaat vanaf maart 2007. De gratis dienst, een initiatief van het Beter Bereikbaar Zuidoost-Brabant, bood tot nu toe uitgebreide informatie over 'verkeershinderlijke' wegwerkzaamheden en evenementen in Zuidoost-Brabant die tot mogelijke vertraging kunnen leiden. Uit een evaluatieonderzoek dit jaar bleek dat de service succesvol is: één op de drie weggebruikers gaf aan vooraf informatie in te winnen op Haalmeeruitdeweg.nl om voorbereid op reis te gaan; een zelfde deel vertrekt op basis van deze informatie op andere tijden van huis.

De provincie Noord-Brabant, partner in de Beter Bereikbaar-organisatie, heeft het voortouw genomen de dienst provinciebreed te maken. In de afgelopen maanden is er hard aan gewerkt om ervoor te zorgen dat alle wegbeheerders in Noord-Brabant op dezelfde wijze hun wegwerkzaamheden en evenementen invoeren, bijhouden en (geautomatiseerd) publiceren op Haalmeeruitdeweg.nl.

Unieke service
Veel van de op Haalmeeruitdeweg.nl geboden informatie was natuurlijk al voorhanden, maar dan versnipperd op tientallen verschillende sites en lang niet zo uitgebreid. Voor heel Noord-Brabant staan nu op één plek de wegwerkzaamheden en evenementen bij elkaar die tot hinder kunnen leiden. Belangrijk is dat de dienst informatie biedt over het rijkswegennet én over de provinciale en gemeentelijke wegen. Waar mogelijk worden omleidingen grafisch weergegeven op de kaart. Verder biedt Haalmeeruitdeweg.nl extra gemak doordat geïnteresseerden gratis per mail en sms kunnen worden gewaarschuwd voor verkeershinder door wegwerkzaamheden en evenementen.

Over de organisatie

Haalmeeruitdeweg.nl is een dienst van Beter Bereikbaar Zuidoost-Brabant, het Samenwerkingsverband Regio Eindhoven (SRE), de Provincie Noord-Brabant, Rijkswaterstaat Noord-Brabant en de 68 Brabantse gemeenten.