LEI

Oplichters bieden banen aan bij Plant Research International RSS

14 okt 2008
Onderdeel: Plant Research International

Sinds enige tijd wordt de naam van Plant Research International door oplichters misbruikt voor financieel gewin. Zij bieden aantrekkelijke functies aan bij PRI en vragen daarbij om het vergoeden van kosten. Dat gebeurt veelal onder de naam van "Dr. Willeke Van Roon-Mom" en "Dr David Patterson". Dit zijn niet-bestaande personen.

Personen die denken met een dergelijke praktijk te maken te hebben, roepen wij op om met ons contact op te nemen.

Werkwijze van fraudeurs

Via sites of e-mail wordt een functie bij Plant Research International aangeboden. Daarnaast zijn ook advertenties verschenen in lokale kranten buiten Nederland. Ook daarin wordt onze naam gebruikt.

De oplichters gebruiken teksten van de site van Plant Research International en verwijzen er ook naar, waardoor het aanbod zeer vertrouwenwekkend lijkt. Na één of meer e-mailberichten wordt gevraagd om een bepaald bedrag te storten. Een dergelijke ongepaste vraag kan vanzelfsprekend niet van een organisatie zoals Plant Research International afkomstig zijn.

Juridische actie

Wij werken eraan om deze activiteiten te blokkeren. Wij hopen dat goedwillende personen die op zoek zijn naar een nieuwe stap in hun carrière, niet het slachtoffer worden van deze frauduleuze activiteiten.
Plant Research International stelt het op prijs om kopieën te ontvangen van e-mail en advertenties waarin onze naam en faam misbruikt worden. Deze kopieën kunnen wellicht helpen bij het opsporen en vervolgen van de daders.

---

Contact
Hoofd Communicatie:
Erik Toussaint
erik.toussaint@wur.nl