Gemeente Hilversum

Den Uylplein e.o. vijf dagen later in alle richtingen open

publicatiedatum: dinsdag 14 oktober 2008

De nieuwe inrichting van het Den Uylplein en de wegen ernaartoe is a.s. vrijdag klaar. Op het nieuwe asfalt is de belijning aangebracht, de verkeersborden zijn geplaatst, er zijn lussen geslepen voor de verkeerslichten en de armaturen met de verkeerslichten staan er ook. Toch gaat het Den Uylplein a.s. vrijdagmiddag niet open voor autoverkeer in alle richtingen, maar pas vijf dagen later op woensdagmiddag 22 oktober. De reden is dat de verkeerslichten vrijdag nog niet kunnen werken. De levering van de schakelkast met de software voor de verkeerslichteninstallatie, is licht vertraagd. Die wordt pas donderdag of vrijdag geplaatst, waarna de leverancier nog drie werkdagen nodig heeft om alle bedrading aan te sluiten.

Nog vijf dagen omleidingen
De gemeente heeft samen met de politie overwogen om de kruising toch a.s. vrijdag open te zetten, maar na een zorgvuldige afweging is besloten dat niet te doen. Het is in de voor het verkeer geheel nieuwe situatie te gevaarlijk om alle (ook kruisende) verkeersbewegingen toe te staan zonder werkende verkeerslichten. Daarom is besloten het weekend en de eerste drie dagen van de herfstvakantie nog even gebruik te maken van de omleidingen zoals we die sinds een week of zes kennen.

Tot woensdagmiddag 22 oktober blijft de centrumkant van de Larenseweg afgesloten. Autoverkeer vanuit Laren stad in krijgt bij het Den Uylplein de keus: linksaf de Kamerlingh Onnesweg op of rechtsaf de Johannes Geradtsweg in. Over het Den Uylplein stad uit naar Laren en de A1 kan alleen vanaf de kant van de Kamerlingh Onnesweg.

Resterende werkzaamheden
Als het gemotoriseerd verkeer volgende week weer over de Larenseweg, de Johannes Geradtsweg en de Kamerlingh Onnesweg rijdt, blijft de aannemer nog zeker vier weken aan het werk. Zo moeten de ventwegen van de Johannes Geradtsweg bij de aansluitingen van de Floris Vosstraat, de Ludenstraat en de Hoge Larenseweg nog worden ingericht, op de Larenseweg is de ventweg ook nog niet klaar, en rond de kruising Johannes Geradtsweg/Jacob van Campenlaan worden de verkeerslichten uitgerust met nieuwe lampen.