Politie Twente

Persberichten Politie Twente 14 oktober 2008

Fietsster gewond na aanrijding met auto

Hengelo

Een 78-jarige vrouw uit Hengelo raakte maandag 13 oktober gewond toen zij met haar fiets, op de kruising Uitslagweg / Jan Gossaertsstraat in Hengelo, werd aangereden door een bestuurder van een auto.

Maandagmorgen 13 oktober omstreeks 09.30 uur werd een aanrijding gemeld op de kruising Uitslagweg / Jan Gossaertsstraat in Hengelo. Bleek dat een 37-jarige automobilist uit Hengelo over de Uitslagweg in Hengelo reed. Op de kruising verleende hij geen voorrang aan een 78-jarige vrouw uit Hengelo die op de Jan Gossaertsstraat fietste.

Een aanrijding kon niet meer voorkomen worden. De vrouw werd met onbekend letsel overgebracht naar het ziekenhuis in Hengelo. (08-129305)

Bromfietser gewond na aanrijding met auto

Hengelo

Een 16-jarige jongen uit Borne raakte maandag 13 oktober gewond toen hij met zijn bromfiets, op de rotonde Europalaan / Bornsestraat in Hengelo, werd aangereden door een bestuurder van een auto.

Maandagmorgen 13 oktober om ongeveer 08.50 uur kwam een melding bij de politie binnen dat op de rotonde Europalaan / Bornsestraat in Hengelo een aanrijding had plaats gevonden. Bleek dat een 16-jarige jongen met zijn bromfiets over de rotonde reed, via de oversteek. Daar werd hij geschept door een 35-jarige automobilist uit Zenderen, die de bromfietser over het hoofd had gezien. De 16-jarige jongen raakte gewond en werd met onbekend letsel overgebracht naar het ziekenhuis in Hengelo. (08-129281)

Met ruim 1,38 promille op de bromfiets, rijbewijs ingevorderd

Rijssen

Een 57-jarige bromfietser uit Enter mocht op dinsdag 14 oktober zijn rijbewijs inleveren, omdat hij onder invloed van alcohol op zijn bromfiets reed.

Dinsdagmorgen 14 oktober omstreeks 01.10 uur controleerden surveillerende agenten, op de Oosterhofweg in Rijssen, een bromfietser. Omdat het vermoeden bestond dat de bromfietser, een 57-jarige man uit Enter, alcohol genuttigd had, werd de man voor verder onderzoek meegenomen naar het politiebureau. De ademanalyse op het bureau wees 1,38 promille uit. Het rijbewijs van de man werd ingevorderd. (08-129714)

Winkeldief aangehouden

Almelo

Een 34-jarige man uit Almelo werd op maandag 13 oktober aangehouden nadat uit onderzoek bleek dat hij op woensdag 8 oktober diverse goederen had gestolen uit een winkel aan de Eskerplein in Almelo.

Op woensdag 8 oktober deed een 34-jarige medewerkster van een winkel aan de Eskerplein in Almelo aangifte van diefstal uit de winkel. De nog onbekende man nam diverse goederen mee uit de winkel zonder deze te betalen en ging er vandoor. De politie startte een onderzoek. Naar aanleiding van dit onderzoek kon een 34-jarige man uit Almelo op maandag 13 oktober worden aangehouden. Hij heeft de diefstal bekend. Hij bleek een veelpleger te zijn en is voor verder onderzoek in verzekering gegaan, hij zal bij Justitie worden voorgeleid. (08-127400)

Twee hennepplantages ontdekt

Almelo

Naar aanleiding van een onderzoek werden op maandag 13 oktober twee inwerking zijnde hennepkwekerijen aan de Prinsenkampweg en Violierstraat in Almelo aangetroffen, één persoon is aangehouden.

Op maandag 13 oktober werd twee inwerking zijnde de hennepkwekerijen aangetroffen aan de Prinsenkampweg en Violierstraat in Almelo. In een loods en woning werden 1070 hennepplanten en de benodigde apparatuur in beslag genomen. Een 31-jarige man uit Almelo is aangehouden. Tegen de man zal proces-verbaal worden opgemaakt.

In opdracht van de Officier van Justitie werden de planten en apparatuur vernietigd.

(08-092270)

Man aangehouden na diefstal fiets

Enschede

Een 25-jarige man uit Enschede kon op dinsdag 14 oktober worden aangehouden, omdat hij in het bezit was van twee gestolen fietsen.

Dinsdagmorgen 14 oktober omstreeks 01.00 uur zagen surveillerende agenten op de Klomp in Enschede een man fietsen. Deze droeg een tweede fiets bij zich. De man werd aangesproken en gevraagd naar de herkomst van de fietsen. Deze bleken gestolen te zijn. De man, een 25-jarige Enschedeër werd aangehouden en meegenomen naar het politiebureau. In de loop van de morgen werd hij in verzekering is gesteld. De eigenaren van de fietsen moeten nog achterhaald worden. (08-129710)

Onder invloed van drugs aanrijding veroorzaakt, rijbewijs ingevorderd

Bornebroek

Een 26-jarige automobilist uit Westerhaar mocht op dinsdag 14 oktober zijn rijbewijs inleveren, omdat hij onder invloed van drugs een auto bestuurde en daarbij een aanrijding veroorzaakte.

Dinsdagmorgen 14 oktober omstreeks 00.40 uur werd een aanrijding gemeld op de A35, ter hoogte van Bornebroek. Bleek dat een automobilist tegen de vangrail tot stilstand was gekomen. Toen de politie ter plaatse kwam, reed de man slingerend met zijn auto weg van het ongeval. De politie heeft de man aangehouden en meegenomen naar het politiebureau. Daar bekende de man drugs te hebben gebruikt.

Door een GGD-arts werd een bloedproef en urinemonster afgenomen. Het rijbewijs van de automobilist werd ingevorderd. (08-129713)

Man op heterdaad aangehouden na inbraak

Enschede

Een 20-jarige Enschedeër, kon op dinsdag 14 oktober op heterdaad tijdens een inbraak op de Mastbos in Enschede worden aangehouden.

Dinsdagmorgen 14 oktober omstreeks 03.10 uur kreeg de politie melding van een inbraak aan de Mastbos in Enschede. De politie kon daar een 20-jarige man uit Enschede aanhouden. Hij was in het bezit van een aantal gestolen goederen die net ontvreemd waren.

De man werden aangehouden en is voor verder onderzoek in verzekering gesteld. (08-129723)

Man mishandelt, politie zoekt getuigen

Enschede

Een 43-jarige Enschedese man is zaterdagavond 11 oktober jl. door een inzittende van een auto mishandeld en met de dood bedreigd. De politie wil graag in contact komen met getuigen van dit voorval.

Zaterdagavond 11 oktober tussen 20.15 en 20.30 uur liep een 43-jarige Enschedeër zijn hond uit te laten op de busbaan die loopt vanaf de wijk "Oikos" en de Schipholtstraat in Enschede. Een personenauto, vermoedelijk een donkergekleurde Volkswagen Golf, nadere hem met grote snelheid over de busbaan in de richting van de Schipholtstraat. Door aan de kant te springen kon de 43-jarige een aanrijding voorkomen.

Ongeveer honderd meter verder, vlak voor de Schipholtstraat stopte de auto en stapte de bestuurder uit. Deze kwam op hem afrennen en begon hem met de dood te bedreigen en te vertellen dat hij schade aan de auto had veroorzaakt en dit moest betalen. Toen de 43-jarige zei dat hij geen schade had veroorzaakt sloeg de man hem hard in het gezicht waardoor een scheur in zijn lip ontstond. Bij het weglopen kreeg het slachtoffer nog een harde klap op zijn achterhoofd. Hierna zag hij kans om naar huis te gaan en de politie in te lichten.

Voor de scheur in zijn lip heeft hij zich in het ziekenhuis moeten laten behandelen en zijn er een aantal hechtingen geplaatst. Ook wist de man nog aan te geven dat er in de auto nog drie andere personen hebben gezeten, waaronder waarschijnlijk een meisje dan wel vrouw. Deze stonden ten tijde van de bedreiging en de mishandeling te kijken bij de auto, die dus een honderdtal meters verder stond.

Het 43-jarige slachtoffer heeft maandag de 13e oktober aangifte gedaan en de politie is op zoek naar getuigen van het voorval. Zij, en mensen die mogelijk weten om wie het gaat, worden verzocht contact op te nemen met de politie Twente op het bureau Enschede-Oost, te bereiken via 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem 0800-7000. (08-129611)

Speedboot met aanhanger gestolen, politie zoekt getuigen

Enschede

Van een 55-jarige man uit Enschede werd in de nacht van zondag 12 oktober op maandag 13 oktober een speedboot met aanhanger gestolen aan de Roomweg in Enschede.

Op maandagmorgen 13 oktober deed een 55-jarige Enschedeër een vervelende ontdekking. Bleek dat zijn speedboot met aanhanger gestolen was. De speedboot stond voor zijn woning aan de Roomweg in Enschede.

De politie is opzoek naar de dader(s). Wellicht zijn er mensen die het een en ander hebben gezien van de diefstal. Deze worden verzocht zich te melden. Dit kan via het algemene nummer van de politie, afdeling Enschede-Noord, 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem 0800-7000. (08-129271)

Drie personen aangehouden na mishandeling

Enschede

Een 42-jarige man en een 40-jarige en 43-jarige vrouw allen woonachtig in Enschede, werden op maandag 13 oktober aangehouden omdat zij verdacht worden een 29-jarige vrouw op de Pijlhovenstraat te hebben mishandeld.

Maandagmorgen omstreeks 11.20 uur kreeg de politie melding van een mishandeling aan de Pijlhovenstraat in Enschede. Bleek dat een 29-jarige vrouw mishandeld werd door een man en twee vrouwen. De politie startte een onderzoek en naar aanleiding hiervan konden een 42-jarige man en een 40-jarige en 43-jarige vrouw in hun woning worden aangehouden.

De politie probeert te achterhalen over het hoe en waarom van de mishandeling. Tegen de drie personen zal proces-verbaal worden opgemaakt. (08-129385)