Politie Midden- en West Brabant

persberichten district

Tilburg, 14-10-2008

Politie houdt bewoners aan voor het overtreden van de Opiumwet

HILVARENBEEK - De politie heeft vanmorgen bij een woonvoorziening in Hilvarenbeek een 20- jarige bewoner aangehouden voor het overtreden van de Opiumwet. Medewerkers stelden de politie in kennis nadat ze eerder in de koeling meerdere zakjes met daarin wit poeder hadden aangetroffen. De verdachte meldde zich bij de begeleiding en werd door hun geconfronteerd met hun bevindingen. Agenten hielden de man aan en brachten hem naar het bureau. De poeder blijkt na onderzoek amfetamine te zijn.

Glaasje op, laat je rijden

TILBURG - De politie controleerde vanmorgen rond 03.15 uur op de Lage Witsiebaan een 63-jarige Tilburgse automobilist. Een indicatieve blaastest op straat wees uit dat de man onder invloed van alcohol verkeerde. Een ademtest op het bureau gaf aan dat hij 360 ug/l aan alcohol in zijn bloed had. Na verhoor mocht hij, voorzien van een proces verbaal en een rijverbod van 3 uren vertrekken.

Tilburger vernielt raam met putdeksel

TILBURG - De politie heeft vanmorgen rond de klok van 01.30 uur in de Goirkestraat een 38-jarige Tilburger aangehouden voor vernieling. De man werd in de Sint Nicolaasstraat de toegang tot een woning
geweigerd. Hij was het daar niet mee eens en vernielde de voorruit van het pand met een putdeksel. De bewoner belde de politie die de verdachte in de Goirkestraat, onder invloed van alcohol aantrof.

Drietal vernielt auto

TILBURG - De politie heeft gisteravond in de Heyhoefpromenade drie Tilburgse jongens van 14, 17 en 18 jaar aangehouden voor het
vernielen van een auto. Een oplettende getuige zag dat het drietal in de Dubbeldamstraat met een karatetrap tegen een geparkeerde auto trapte en wegliep. Samen met de eigenaar van de auto achtervolgde de getuige de jongens en informeerde de politie. Agenten troffen de verdachten aan in de Heyhoefpromenade waar ze werden aangehouden.

Minderjarigen plegen vernielingen op bouwterrein

TILBURG - De politie heeft gisteravond even na 19.30 uur twee
13-jarige jongens uit Tilburg aangehouden voor vernieling. Een getuige meldde dat het tweetal over een hekwerk rondom een bouwterrein aan de Transvaalstraat had zien klimmen. Op het bouwterrein waren ze op een dak geklommen en hadden met een ijzeren staaf op het isolatiemateriaal geslagen.
Op het bureau bekenden ze. De ouders van de jongens werden
geïnformeerd.

Man vernielt met cirkelzaag het tegelwerk

TILBURG - Agenten hebben gisteravond rond de klok van 18.00 uur in de Korenbloemstraat een 39-jarige inwoner uit Baarle-Nassau aangehouden voor bedreiging. Een 31-jarige Tilburger deed hiervan aangifte. De verdachte kreeg het met de aangever aan de stok over een betaling naar aanleiding van werkzaamheden die de hij uitgevoerd had rondom een woning in de Korenbloemstraat. De man was door de Tilburger ingehuurd voor onder andere het bestraten van de voortuin. Omdat hij zijn geld niet kreeg uitte hij een bedreiging richting de aangever.
Gewaarschuwde agenten namen poolshoogte. Op het moment dat zij in gesprek waren met de aangever pakte de verdachte een cirkelzaag, liep daarmee naar de door hem gelegde bestrating en vernielde meerdere tegels.

Politie arresteert Tilburger voor huiselijk geweld

TILBURG - De politie heeft gistermiddag even na 14.30 uur bij een woning in de wijk de Heikant een 26-jarige Tilburger aangehouden voor huiselijk geweld. De man kwam verhaal halen bij de woning van de schoonmoeder, een 45-jarige vrouw. Op dat moment was zijn vriendin ook in de woning aanwezig. Een woordenwisseling in de woning mondde uit in een conflict. De verdachte wilde het pand, na diverse vorderingen niet verlaten. In de huiskamer vernielde hij een deur en uitte mondeling diverse bedreigingen. Gewaarschuwde agenten troffen hem op straat aan waar hij werd aangehouden.

Tilburger aangehouden voor beroving tas

TILBURG - De politie heeft gisterochtend rond 07.30 uur in de
Alleenhouderstraat een 18-jarige Tilburger aangehouden. De man wordt verdacht van een beroving van een tas, gepleegd op 02 juli jl. in de Schoolstraat in Tilburg. Het slachtoffer, een 46-jarige vrouw deed daarvan aangifte.

De vrouw liep op woensdag, 02 juli jl rond 00.15 uur vanaf de
Schouwburgring naar de Schoolstraat. In de Schoolstraat werd ze van achteren benaderd door een onbekende man. De man pakte haar tas en vluchtte vervolgens weg richting de Frater Romboutshof. Naar
aanleiding van de aangifte stelde de politie een onderzoek in. Tijdens het onderzoek kwam de Tilburger in beeld als zijnde de verdachte. De officier van justitie verleende de politie toestemming om de man buiten heterdaad aan te houden. Hij is op het bureau in verzekering gesteld.

Bromfietser gewond bij verkeersongeval

TILBURG - Bij een verkeersongeval gistermiddag op de Veldhovenring raakte een 72-jarige Tilburgse bestuurder van een bromfiets gewond. Hij is voor onderzoek overgebracht naar het St. Elisabethziekenhuis.

Gistermiddag even na 16.00 uur reed een 68-jarige Tilburgse
automobilist met zijn auto vanuit een uitrit de Veldhovenring op. Bij deze manoeuvre zag hij de bromfietser over het hoofd die hem van rechts naderde. Tussen beiden ontstond een aanrijding waarbij de bromfietser ten val kwam.

Eén op de tien bestuurders rijdt te hard

TILBURG - Medewerkers van het verkeershandhavingsteam hebben gisteren tussen 09.15 uur en 14.30 uur een snelheidscontrole ingesteld op de ringbaan West te Tilburg. In totaal passeerden bijna 6000 voertuigen het controlepunt. Hiervan reden er 616 te hard. De maximale toegestane snelheid op de ringbaan West is 50 km/uur.
De Politie Midden en West-Brabant heeft zich als doel gesteld om de verkeersveiligheid te vergroten en het aantal verkeersslachtoffers terug te dringen. Zij zet daarvoor professionele en gespecialiseerde politiemensen in, die zijn ondergebracht in het regionale
Verkeershandhavingsteam. Dit team controleert intensief op het naleven van de verkeersregels met betrekking tot vijf speerpunten die sterk van invloed zijn op de verkeersveiligheid. Deze vijf speerpunten zijn: draagplicht gordel en helm, rood licht, alcohol en snelheid.

Politie onderzoekt tasjesroven

TILBURG - Met het opnemen van aangiftes is de politie een onderzoek gestart naar aanleiding van twee tasjesroven die gisteravond plaats vonden op de Reeshofdijk en de Hoefstraat. De slachtoffer, twee Tilburgse vrouwen deden hiervan aangifte.

Een 21-jarige vrouw fietste rond 18.45 uur over het fietspad bij Station West in de richting van de Reeshofdijk. Vlaak voordat het fietspad langs het spoor overgaat naar de Reeshofdijk hoorde ze dat naast haar een bromfiets kwam rijden. Op dat moment voelde ze direct dat de bestuurder aan haar handtas trok. De dader trok dusdanig hard dat het hengsel van de tas brak waardoor de inhoud op de grond viel. De dader, een gezette man met een getinte huidskleur van ongeveer 20 jaar stopte, griste haar portemonnee van het wegdek en reed vervolgens weg richting de Reeshofdijk.

Rond 20.00 uur fietste een 43-jarige Tilburgse vrouw door de
Hoefstraat. Ze bemerkte dat achter haar twee scooters reden. De bestuurder van de eerste scooter naderde haar en greep haar handtas. Door de kracht waarmee getrokken werd brak ook bij haar het hengsel. Het slachtoffer viel van haar fiets en belandde op de grond. Door de val liep ze meerdere schaafwonden op. De daders vluchtte na de beroving weg.

De politie is op zoek naar getuigen die mogelijk iets gezien hebben of meer weten van één van deze berovingen. Hen wordt gevraagd contact op te nemen via het algemene nummer: 0900-8844

Auteur: Desirée Brabers