Amsterdam RAI

Topconvention IBC kiest ook na 2009 voor de stad Amsterdam

14 okt 2008

Het grootste internationale businessevenement in Nederland blijft ook de komende jaren in Amsterdam en in Amsterdam RAI. Hierover heeft de Britse organisatie van de International Broadcasting Convention (IBC) op maandag 13 oktober 2008 een akkoord bereikt met de RAI en haar business partners, verenigd in Taskforce City Wide Conferences. Daarmee blijft Amsterdam in ieder geval tot en met 2012 het jaarlijkse decor van Europaâs grootste vakevenement voor professionals in de (technische) televisie- en mediabranche. Voor de stad en regio Amsterdam betekent dit een opbrengst van minstens 150 miljoen euro voor de komende jaren.

Burgemeester Cohen: âIk ben trots dat IBC als bijzonder innovatieve beurs en conferentie opnieuw voor Amsterdam heeft gekozen. De keuze van IBC voor onze stad betekent dat Amsterdam ook van 2010 tot 2012 jaarlijks kan rekenen op de komst van ongeveer 50.000 televisie, video, digitale film specialisten en televisie makers uit de hele wereld. Bezoekers die allen zullen ervaren dat Amsterdam een stad is die inspireert en een groot platform biedt voor het uitwisselen van kennisâ.

Directie-voorzitter Hans Bakker van Amsterdam RAI is zeer verheugd over het bereikte akkoord. âHet krachtige stadsbrede concept dat we samen met alle stakeholders waaronder gemeente Amsterdam, Amsterdam Toerisme & Congres Bureau (ATCB), hoteliers, GVB en Schiphol hebben neergezet, heeft IBC overtuigd dat men vast moet houden aan de âsuccesformule Amsterdamââ,aldus Bakker.

Ook Stefan Diender, algemeen directeur ATCB laat zich niet onbetuigd: âOnze kracht is dat we ons sterker dan ooit samen hebben ingezet om IBC voor Amsterdam te behouden. Mede dankzij de stadsbrede inzet en goede communicatie van de Taskforce City Wide Conferences heeft IBC weer met volle overtuiging voor Amsterdam gekozen.â

Als sterke punten van Amsterdam noemt IBC de attractieve, multiculturele stad, de bijzonder gunstige ligging van Amsterdam RAI vlakbij het stadscentrum, het internationale wegennet en de nabijheid van Schiphol met haar 267 directe vliegverbindingen. Een andere belangrijke randvoorwaarde was de toezegging van uitbreiding van de hotelcapaciteit, welke wordt gestimuleerd in het beleid van de gemeente Amsterdam.

Directie-voorzitter Bakker van Amsterdam RAI: âIk begrijp dat een grote organisatie als IBC zich na zestien edities oriënteert op de mogelijkheden in andere congressteden. Des te trotser ben ik dat wij IBC hebben kunnen aantonen dat de combinatie van het RAI-complex met de stad Amsterdam voor hen de ideale beurs- en congreslocatie is en blijft. Zeker met de komst van ons nieuwe RAI Elicium kunnen wij IBC de komende jaren faciliteren in hun behoefte aan een hoogwaardig, geïntegreerd beurs- met congres-complexâ.

Afgewogen beslissing
IBC is sinds zijn eerste Amsterdamse editie in 1992 gegroeid van 8.000 tot ruim 50.000 vakbezoekers uit 130 landen. Voor de komende jaren ziet IBC de combinatie van de stad en Amsterdam RAI als de destinatie waar men verder kan ontwikkelen en nieuwe beurs- en congresconcepten kan verwezenlijken. De komst van een convention als IBC naar Amsterdam RAI levert de stad jaarlijks minimaal 50 miljoen euro op.

Noot voor de redactie /