Politie Midden- en West Brabant

persberichten district

Breda, 14-10-2008

Politie onderzoekt gewapende overval

BREDA: De politie onderzoekt een gewapende overval die dinsdagmorgen rond 01.00 uur plaatsvond bij een eetgelegenheid aan de Veldsteen. De daders hebben een geldbedrag buitgemaakt. Er is niemand gewond geraakt.
Rond 01.10 uur kwam bij de politie een melding binnen van een
gewapende overval. Twee mannen, in het donker gekleed waarvan één een donkere huidskleur had bedreigden medewerkers met vermoedelijk een vuurwapen en eisten geld. De gezichten van de mannen waren tijdens de overval gedeeltelijk bedekt.
De politie heeft met een hond de omgeving afgezocht en
getuigeverklaringen afgenomen. De politie roept getuigen op zich te melden via het nummer 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem 0900-7000. Ook heeft de politie een MailALert verstuurd.

Jongen bevindt zich op verboden terrein

BREDA: De politie heeft maandagavond rond 21.00 uur een 17-jarige jongen uit Breda op de Texelstraat aangehouden. Hij bevond zich op verboden terrein en ook kon hij zich niet legitimeren. Gewaarschuwde agenten zagen de jongen het pand binnengaan dat op de lijst staat om gesloopt te worden. Agenten hebben de jongen meegenomen naar het bureau voor verhoor. Ook zijn ouders zijn in kennis gesteld.

Medewerker betrapt man op diefstal dvd's

BREDA: Een 38-jarige man uit Oudenbosch is door een medewerker van een electronicawinkel aan de Kruisvoort betrapt op diefstal van enkele dvd's. Maandagavond rond 20.15 uur nam de man spullen meer, ter waarde van 15,-. Hij bood deze niet aan ter betaling. De man is overgedragen aan de politie. Hij krijgt een bekeuring mee.

Broer des huizes gearresteerd voor mishandeling

BREDA: De politie heeft een 17-jarige jongen maandagavond rond 19.15 uur in zijn woning in de wijk de Heuvel aangehouden. De man wordt verdacht van mishandeling. Hij zou zijn zus geslagen hebben en zijn moeder hebben opgesloten in de kelder. De man is in verzekering gesteld. De politie heeft aangifte opgenomen.

Politie pakt fietsendieven op

PRINSENBEEK: Maandagmiddag rond 15.45 uur heeft de politie op de Groenstraat een 14-jarige en een 16-jarige jongen uit Etten-Leur opgepakt. Ze worden verdacht van fietsendiefstal. Een oplettende getuige zag beide jongens bij het fietsenrek rondhangen en waarschuwde de politie. Met behulp van het gegeven signalement konden de jongens worden aangehouden. Uit onderzoek bleek dat een van de jongens op een gestolen fiets reed. De ouders zijn in kennis gesteld.

Minderjarige jongen opgepakt met softdrugs

BREDA: Een 16-jarige jongen uit Teteringen is maandagmiddag rond 15.15 uur op de Sophiastraat opgepakt. Hij had softdrugs in zijn bezit. Surveillerende agenten zagen dat de jongen iets in zijn zakken stopte en stelden een onderzoek in. Hieruit bleek dat hij 3 joint en wat hasj bij zich had. De jongen is meegenomen naar het bureau. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt

Politie houdt verkeerscontrole: 14 bekeuringen

BREDA: De politie heeft maandagmiddag rond 16.30 uur een
verkeerscontrole gehouden op de St Ignatiusstraat en de Beverweg. In totaal zijn 14 bekeuringen uitgeschreven. Zeven bestuurders zijn bekeurd voor het niet handsfree bellen, zes bestuurders droegen geen autogordel en één bestuurder reed door rood licht.

Politie onderzoekt tasjesroof

BREDA: De politie is een onderzoek gestart nadat een vrouw aangifte deed van beroving. Maandagmorgen tussen 10.40 en 11.00 uur was de 37-jarige vrouw slachtoffer van een tasjesroof in de Boschstraat. De vrouw parkeerde haar auto. Bij het uitstappen werd haar tas van haar arm gerukt door een onbekende dader/onbekende daders. De daders zijn vermoedelijk op een scooter weggereden. De benadeelde bleef
geschrokken achter.
Het betrof hier een zwarte canvas schoudertas met grijze opdruk en een afbeelding van een piraat (logo Pirates of the Carribean) met daarin een portemonnee met geld en pasjes.

Van de dader(s) en hun buit ontbreekt verder ieder spoor. Een
signalement van de dader(s) is niet bekend. De politie heeft een Mailalert uitgedaan en roept getuigen op zich te melden via
0900-8844.

Auteur: Eefje Klijberg