Politie Noord- en Oost Gelderland

|     |Didam - Aanhouding auto-inbrekers                         |
In de nacht van maandag op dinsdag 14 oktober heeft de politie een 15-jarige Duitser en een 19-jarige jongen uit de gemeente Montferland aangehouden. De jongens worden verdacht van auto-inbraak en heling van een autoradio.

De politie kreeg rond 00:30 uur een melding van twee jongens die aan autoportieren zaten te voelen aan de Goudsbloemstraat in Didam. De politie ging ter plaatse en trof twee jongens aan. De oudste van hen hield een autoradio onder zijn trui verborgen en kon hier geen duidelijke verklaring over afleggen. De jongens zijn aangehouden en meegenomen naar het politiebureau voor nader verhoor. Inmiddels is duidelijk dat de radio uit en geparkeerde auto is weggenomen. De politie maakt proces-verbaal op.

|     |Aalten - Verkopen aan huis zonder vergunning              |
De politie heeft op maandagmiddag 13 oktober proces-verbaal opgemaakt tegen en 52-jarige Duitser voor venten zonder vergunning. Ook werd een 56-jarige Duitse aangehouden voor het niet kunnen tonnen van haar identiteitskaart.

De politie kreeg rond 17:20 uur een melding van messenverkopers. Ter plaatse werden twee vrouwen en een man aangetroffen die vanuit een auto cassettes met messen en gereedschappen verkochten. De politie heeft proces-verbaal opgemaakt voor het venten zonder vergunning en de gehele handelswaar in beslag genomen. Ook heeft de politie één van de vrouwen een 56-jarige Duitse aangehouden omdat zij op geen enkele wijze kon legitimeren.

|     |Wehl - Politie onderzoekt vernieling school               |
Tussen zaterdag 11 en maandag 13 oktober zijn er wederom vernielingen aangericht bij een in aanbouw zijnde basisschool aan de Koningin Wilhelminastraat in Wehl. De politie is een onderzoek gestart.

De daders zijn het bouwterrein opgekomen en via een ram de school binnen gegaan. In het pand zijn ondermeer wanden en sanitair besmeurd met verf. De schade wordt geschat op enkele duizenden euro's. De politie is een onderzoek gestart en is op zoek naar tips en getuigen. Men kan bellen naar 0900 - 8844

|     |Winterswijk - Inbraak stationsrestauratie                 |
In de nacht van zondag op maandag 13 oktober is er ingebroken in de stations-restauratie aan de Stationstraat in Winterswijk. Schoonmakers die in het pand aanwezig waren, werden bedreigd met een vuurwapen. De politie is een uitgebreid onderzoek gestart.

De inbraak werd omstreeks 03.00 uur gepleegd door drie vermomde mannen. Deze stuitten bij hun inbraak op twee schoonmakers en bedreigden hen met een vuurwapen zodat zij geen alarm konden slaan. Vervolgens hebben zij een hoeveelheid sigaretten en strippenkaarten buitgemaakt.

Nadat de overvallers vertrokken waren, konden de schoonmakers alarm slaan. De gealarmeerde politie stelde onder meer met een speurhond een onderzoek in. Aan de hand van aangetroffen pakjes sigaretten kon een deel van de vluchtroute worden gevolgd. Dit ging via het perron richting de Stationsstraat. Het is nog niet duidelijk of de verdachten daar een vervoermiddel hadden staan.

De politie vraagt mensen die iets bijzonders is opgevallen en dat in verband met de overval kan worden gebracht, contact met haar op te nemen via 0900 -8844.

Einde berichten

politievoorlichter

telefoon 055- 5486052


---- --