Gemeente Grave

Boas in nieuw uniform
Nieuwe outfit Handhavers 2.JPG

Vanaf heden dragen de Buitengewoon Opsporingsambtenaren (BOA's) van de gemeente Grave een nieuw uniform. Zij zijn voortaan te herkennen aan een blauw/zwart uniform met de tekst `Handhaving'.

De kleding moest vervangen worden, omdat op landelijk niveau is bepaald dat BOA's geen kleding mogen dragen die erg lijkt op de kleding van de politie. De gemeente Grave heeft vervolgens gezocht naar onderscheidende, duidelijk herkenbare en goed zittende kleding. U ziet het resultaat op de foto. De nieuwe kleding voldoet aan de genoemde eisen en is daarbij uitermate geschikt om surveillance uit te voeren op de fiets.

BOA insigne

Op de kleding (op de linkerarm) is ook een insigne te vinden die kenmerkend is voor Boa's. Dit insigne bestaat uit een hand, met daarin een scepter/staf en daarachter een schild. Dit teken is hét herkenbaarheidteken van een BOA.

In het takenpakket van de BOA's verandert verder niets. Zij zullen zich blijven richten op veiligheid en leefbaarheid in de gemeente Grave door onder andere handhaving van de Algemene plaatselijke verordening.

Informatie Dhr. D. Volmer, Veiligheidsbureau (0486) 477 277)