Gemeente Voorschoten

Wethouder installeert Wsw-raad

Wswclientenraad Werknemers van de sociale werkvoorziening hebben officieel een stem gekregen in het zorgbeleid van de gemeente. Wethouder Marijke Kleijweg (geheel rechts) installeerde afgelopen vrijdag officieel de Wsw-raad in het Ambachts- en Baljuwhuis.

De Wsw-clientenraad vergadert twee keer per jaar met de wethouder. Hun mening en inbreng zijn belangrijk bij het opstellen van nieuwe plannen rondom de Wet Sociale werkvoorziening. Sinds 1 januari 2008 is de wetswijziging van de Wet sociale werkvoorziening (Wsw) een feit. Elke gemeente dient te zorgen voor cliëntenparticipatie Wsw. In Voorschoten heeft men er voor gekozen een Wsw-raad op te zetten.

De Voorschotense Wsw-raad bestaat in Voorschoten uit vier praktijkdeskundigen. Twee leden hebben zelf een Wsw- indicatie en werken op een aangepaste werkplek. De andere twee leden zijn ouders, waarvan de kinderen op de wachtlijst voor een Wsw-plek staan. Een gemêleerd gezelschap dus dat in de afgelopen maand en getraind is in hun taken als vertegenwoordiger van de mensen die in Voorschoten werken volgens de wet sociale werkvoorziening.

Meer informatie: Afdeling Welzijn, telefoon (071) 5600 702.


* 14 oktober 2008