Gemeente Overbetuwe


Overbetuwe Cup

---

Sportvisserij is een hobby die leeft in Overbetuwe. De vijf verenigingen in Overbetuwe strijden een keer per jaar om de felbegeerde Overbetuwe Cup. Deze vijf verenigingen hebben samen meer dan 1.000 leden, waaronder ook veel jeugdleden.

De organisatie van de Overbetuwe Cup was dit jaar in handen van hengelsportvereniging Esox uit Oosterhout. Op 21 september werd er gevist in het water Haverland, een groot water aan de Waal. Hoofdcontroleur F. Daniels verdreef de koeien en paarden naar een ander stuk weiland en plaatsnummertjes werden geplaatst, waarna de vissers met de auto rond het viswater konden komen. Om acht uur verzamelde iedereen aan het water. Na wat huishoudelijke instructies kon men naar zijn aangewezen stek rijden om de visspullen in orde te maken voor de strijd. Om negen uur viel het startsein en al gauw werden er links en rechts al wat vissen gevangen. Er werd gevist tot een uur waarna de gevangen vissen werden gewogen. Wie had het grootste totaalgewicht aan vissen gevangen en was daarmee de winnaar van de Overbetuwe Cup?
Vol spanning werd in een café in Slijk-Ewijk nog gezellig gepraat over de wedstrijd en over leuke vissersverhalen. Vervolgens startte de prijsuitreiking. De individuele strijd werd dit jaar gewonnen door de heer D. van Hoof van de vereniging Zelden Rust uit Driel. Ook de Overbetuwe Cup werd door Zelden Rust uit Driel gewonnen; met bijna 23 kilo won de vereniging de Cup voor het tweede opeenvolgende jaar.

Na wat leuke woorden reikte F. Witjes, wethouder sport, de beker uit aan de winnaars. Het was een geslaagde dag; op naar de volgende Overbetuwe Cup!