Gemeente Rotterdam

Op 13 en 14 september organiseerde BuurtLAB COOLzaad tijdens Festival Witte de With op de Witte de Withstraat. Wat is COOLzaad? COOLzaad gaat over liefde voor alles wat bloeit en groeit en is gericht op kinderen van 7-12 jaar, die spelen, wonen en naar school gaan in COOL.

Tijdens het Festival Wereld Witte de With (13 en september) kregen bezoekers alvast een voorPROEFje van COOLzaad in een echte kas met:


* Pluk & Proef: pluk zelf bloemen en kruiden (die je tegenkomt in de stad), maak er iets lekkers van en proef de natuur (samen met Christine Cohen),


* Presentatie eerste demomodel Mobiel Kinder Tuintje: een tuintje voor kinderen in de stad om zelf in te kunnen zaaien, kweken en oogsten. Mensen die interesse hebben in dit speciale tuintje kunnen contact opnemen met BuurtLAB.


* GroenRADEN: In de wijk COOL van Rotterdam groeit allerlei groen buiten tussen de huizen, op grasveldjes, langs de straat. Bij GroenRADEN zag je acht foto`s van planten en bomen die in COOL groeien en bloeien. De winnaar van de prijsvraag, Roeland Hellman, won een Mobiel Kinder Tuintje.

Winnaar is Roeland Hellmann.

Bron: Gemeentewerken, 22-09-2008