Erasmus Universiteit Rotterdam

Tentoonstelling: Interiors

Datum
Van: 10 oktober 2008 00:00
Tot: 11 december 2008 00:00

---

Locatie:
Woudestein, ingang Universiteitsbibliotheek

Toelichting
Tentoonstelling met fotografie van Marleen Sleeuwits te zien t/m 11 december 2008

Erasmus Galerij is open op maandag t/m vrijdag van 09.00 - 18.00 uur en op zaterdag van 09.00 - 17.00 uur

Marleen Sleeuwits exposeert met Interiors

Tot en met 11 december 2008 is in de Erasmus Galerij van de Erasmus Universiteit Rotterdam werk te zien van fotografe Marleen Sleeuwits (Enschede, 1980). Zij exposeert onder de titel 'Interiors' fotografisch werk waaruit een beklemmende sfeer spreekt. In het werk van Sleeuwits zit een spanning tussen de alledaagsheid van de gefotografeerde plek en een magische schoonheid die de plek uitstraalt. Zo zijn bijvoorbeeld de interieurs die in de expositie zijn te zien geheel inpandig en uitsluitend door kunstlicht belicht.

Daardoor wordt het gevoel van dag of nacht ondermijnd. Ook is het niet precies duidelijk om wat voor soort plekken het gaat en waar deze zich bevinden. Een opname van een winkelcentrum in Shanghai kan net zo goed een wachtruimte zijn op Schiphol. Haar werk roept dezelfde associatie op als het werk van de, ook onder studenten populaire, Japanse schrijver Haruki Murakami.

De tentoonstelling wordt op 11 december 2008 afgesloten met het programma: 'Drie keer Murakami'. Prof.dr. Ivo Smits, hoogleraar Taal & Cultuur van Japan en Kore van de Universiteit Leide, schrijfster Christine Otten en Marleen Sleeuwits zelf gaan in op het werk van Murakami. Gespreksleider is Pieter Steinz (literatuurkenner NRC Handelsblad).