Gemeente Leeuwarden

publiek Nieuwestad winkelend publiek Nieuwestad winkelend

Ongestoord winkelen in Leeuwarder binnenstad

Bron: Gemeente Leeuwarden (13-10-2008)

De eerste bouwactiviteiten van het project Nieuw Zaailand zullen pas na oud & nieuw van start gaan. Oorspronkelijk zou de renovatie van de gevel van het winkelcentrum in november starten. Omdat aan de aannemers in de aanbestedingsprocedure van het project Nieuw Zaailand extra tijd is gegund en het verder uitwerken van bestekken enige weken extra heeft gekost, zou start van de bouwactiviteiten kort voor de drukke decembermaand vallen. Omdat dit een erg ongunstig moment is voor de winkeliers hebben de gezamenlijke partijen tot het uitstel besloten. Winkelende bezoekers kunnen nu ongestoord hun boodschappen doen ter gelegenheid van de feestdagen.

De voorzitter van de winkeliersvereniging Winkelcentrum Zaailand, mevrouw Edith Copini, is positief over het besluit. "Ik ben blij dat er geen bouwactiviteiten zijn tijdens de drukke feestmaanden. Vanaf november is ook de parkeergarage Zaailand weer goed bereikbaar vanaf de Nieuweweg. Voor onze klanten betekent dit dat zij deze feestdagen ongestoord kunnen winkelen in de binnenstad."

Daarnaast is in de drukke feestmaanden het stallen van fietsen in de bewaakte fietsenstallingen in Winkelcentrum Zaailand en het Ruiterskwartier gratis. Ingangsdatum is 1 november.

Eind oktober wordt de definitieve planning bekendgemaakt.