Gemeente Lingewaard


Tweede traject Sportieve Opvang van start

De tweede editie van het project Sportieve Opvang is van start gegaan. Het project richt zich op het komen tot een duurzaam en kwalitatief beweegaanbod voor de jeugd en op het begeleidingstraject voor de leiders en leidsters van de buitenschoolse opvang.

Het begeleidingstraject beslaat 10 weken en bestaat uit een cursus (anderhalf uur per week) en een coachgedeelte. Gedurende het coachgedeelte worden de in de cursus behandelde (spel)activiteiten door de leiders en leiders aan de kinderen gegeven. De cursus wordt gratis aangeboden door de Breedtesport en het coachingstraject worden intensief begeleid door een beweegconsulent van de Gelderse Sport Federatie.

Momenteel zijn er vijf deelnemers van kinderopvang Zonnekinderen uit de gemeente Lingewaard en vier overblijfmoeders van basisschool t Holthuus uit Huissen begonnen met het project. In ruil voor het aanbieden van het project zet Zonnekinderen één keer per maand op alle locaties in Lingewaard de deuren open voor kinderen uit de buurt.

Mocht u interesse hebben in het volgen van deze cursus dan kan u contact opnemen met Daan Henningheim via breedtesport@lingewaard.nl.