Duits-Nederlandse Handelskamer

Den Haag 14.10.2008
Unicef ontvangt 5.000 euro van Nederlands-Duitse Prijs voor de Economie

Greenwheels GmbH uit Berlijn, winnaar van de Nederlands-Duitse Prijs voor de Economie 2008, heeft het aan de prijs verbonden bedrag van 5.000 euro in zijn geheel gedoneerd aan het Unicef-project Birma/Myanmar noodscholen voor kinderen. Dinsdag (14 oktober 2008) overhandigden de directeuren van het Nederlandse moederbedrijf Collect Car B.V. Jan Borghuis en Gijs van Lookeren Campagne in Den Haag symbolisch een cheque aan regionaal Unicef-gezant Maarten Hogeboom. De prijs was door de Nederlands-Duitse Handelskamer (DNHK) ter beschikking gesteld.

De prijs is bedoeld als onderscheiding voor bedrijven die bijzonder op de voorgrond treden. Het geldbedrag daarentegen moet ten goede komen aan charitatieve doelen, zegt Axel Gerberding, directeur van de DNHK. Daarmee onderstreept de Nederlands-Duitse Prijs voor de Economie bewust het sociale engagement van het bedrijfsleven, dat juist in moeilijke tijden meer dan ooit van belang is.

Wij vinden het uitermate belangrijk om het werk van Unicef in Myanmar na de vreselijke overstromingen van afgelopen zomer te ondersteunen, noemt Jan Borghuis als reden voor het kiezen van dit Unicef-project. Maarten Hogeboom van Unicef vindt het vooral treffend dat Greenwheels als een duurzaam ondernemend bedrijf het werk voor kinderen, die immers de toekomst zijn, ondersteunt.

Greenwheels werd online uit vijf genomineerden gekozen. Meer dan 3.800 ondernemers brachten bij de Handelskamer hun stem uit. De DNHK had uit 23 aanmeldingen voor de prijs een voorselectie gemaakt, waarbij vooral gelet werd op het innovatieve karakter en behaalde succes van de onderneming.

Het Duitse Greenwheels GmbH is een dochtermaatschappij van het Nederlandse Collect Car B.V. uit Rotterdam. Samen vormen zij binnen Europa de enige gemeenschappelijke onderneming die zich bezighoudt met de milieuvriendelijke dienstverlening car sharing. Onder de naam Greenwheels kunnen klanten kleine autos en combis huren voor een tijdsbestek van minimaal een kwartier. In zowel Nederland als Duitsland is Greenwheels marktleider.

Verdere informatie over de prijs kunt u vinden op de officiële internetsite van de DNHK www.dnhk.org/wirtschaftspreis. Fotos van de overhandiging van de cheque zijn via de redactie verkrijgbaar.

Contact: Nederlands-Duitse Handelkamer, Lars Björn Gutheil, tel.: +31 (0)70 3114 157, e-mail: l.gutheil@dnhk.org