Politie Haaglanden

Persberichten 14 oktober 2008

Haaglanden, 28-10-2008

Dronken tussen autos
Den Haag Een 36-jarige man van Poolse afkomst lag maandag 13 oktober tussen twee geparkeerd staande autos aan de De Genestetlaan. De man was onder invloed van alcohol en vermoedelijk daardoor gevallen. Hij had een forse hoofdwond en is naar het ziekenhuis vervoerd om de wond te laten hechten. De man kan tevens een proces verbaal voor openbare dronkenschap tegemoet zien.

Arbeidsongeval
Den Haag Een 32-jarige man viel, maandag 13 oktober om 08.10 uur, in een pand aan de Zoetermeerse Rijweg van een hoogte van ruim vier meter naar beneden in een ruimte bestemd voor luchtkokers. De ambulance vervoerde de man met rugletsel naar een ziekenhuis. Het is niet bekend waardoor de man is gevallen. De arbeidsinspectie is op de hoogte gebracht van het ongeval.

Steekpartij met letsel
Den Haag Een jongen van 16 jaar uit Den Haag en een man van 26 jaar Den Haag raakten maandag 13 oktober om 22.15 uur met elkaar slaags op het Johanna Westerdijkplein. De vechtpartij esclaeerde en de 26-jarige Hagenaar werd met een mes in het gezicht gestoken. Het slachtoffer is naar het ziekenhuis gegaan om de wond in zijn gezicht te laten behandelen. De politie hield de 6-jarige jongen aan. De aanleiding voor de ruzie was een onenigheid via de msn, waarop de mannen besloten elkaar op te zoeken met de steekpartij tot gevolg. De politie onderzoekt de zaak nader.

Geen rijbewijs
Den Haag Een kapotte koplamp zorgde ervoor dat een 37-jarige Alphenaar dinsdag 14 oktober tegen de lamp liep voor rijden zonder rijbewijs. Een surveillerende agent zag de man omstreeks 02.50 uur rijden op de Paul Krugerlaan. Hij gaf de man een stopteken om hem te controleren en te bekeuren. Tijdens de controle bleek het rijbewijs van de man ongeldig te zijn en zijn auto onverzekerd. De man kreeg op het politiebureau een proces-verbaal.

Kunstenaars aangehouden
Den Haag Surveillerende agenten zagen maandagavond 13 oktober omstreeks 18.20 uur twee jongens in de Korte Vleerstraat met markeerstiften in hun handen op een speeltoestel zitten. Op het speeltoestel waren teksten aangebracht waarvan de inkt nog niet droog was. Hierop hielden de agenten de twee 14-jarige Hagenaars aan. Op het politiebureau werden de ouders van de jongens in kennis gesteld. Eén van hen kreeg en HALT-verwijzing de ander kreeg een werkstraf van 20 uur.

Tom Tom wijst de weg
Den Haag Surveillerende politieagenten zagen dinsdagochtend 14 oktober twee mannen op gloednieuwe fietsen op de Theresiastraat fietsen. De mannen vielen op doordat ze zich zeer luidruchtig gedroegen. Toen één van de mannen de politieagenten voorbij zag rijden, reageerde hij zeer schichtig. Op de Bezuidenhoutseweg zagen de agenten één van de mannen slingerend op de rijbaan fietsen en besloten zij beide mannen aan te spreken. Het bleek te gaan om twee Hagenaars van 42 en 44 jaar oud. De 44-jarige man had een plastic tasje achterop zijn fiets en toen de agenten met zijn toestemming in de tas keken, bleken daar zonnebrillen, een mobiele telefoon en de raamsteun van een navigatiesysteem in te zitten. De andere man bleek het navigatiesysteem bij zich te hebben. Omdat de agenten het niet vertrouwden, hielden ze beide mannen aan. Toen de agenten het thuisadres in de Tom Tom bekeken, bleek de Tom Tom thuis te horen op de Schout bij nacht Doormanlaan in Wassenaar. Daar stond een opengebroken auto en de eigenaar van de auto gaf aan dat hij goederen miste. Verder bleek dat een schuur van een woning aan de Konijnenlaan was opengebroken en daar waren twee fietsen weggenomen. De politie stelt een nader onderzoek in.

Mishandeling
Den Haag Een 37-jarige Hagenaar is maandagmiddag 13 oktober in een supermarkt aan de Laan van Meerdervoort aangehouden als verdachte van een mishandeling en bedreiging. De politie kreeg om 13.50 uur een melding dat in de supermarkt gevochten zou worden. Toen de politieagenten ter plaatse kwamen, zagen zij een man op de grond liggen waar vier supermarktmedewerkers bovenop lagen om hem in bedwang te houden. De man verklaarde dat hij de winkel was binnengegaan om verhaal te halen over een winkeldiefstal waarvoor hij eerder was aangehouden. Eenmaal in de winkel zag hij een medewerker lopen die hem vorige week had beschuldigd. De verdachte volgde de medewerker door de winkel en er ontstond een handgemeen. Uiteindelijk kwamen andere supermarktmedewerkers hun collega te hulp. De verdachte werd aangehouden en de politie stelt een onderzoek in.

Onder invloed zonder rijbewijs
Den Haag Bij een verkeerscontrole op de Van Alkemadelaan liep een 26-jarige automobilist dinsdagochtend 14 oktober tegen de lamp. Politieagenten controleerden hem om 03.15 uur en daarbij bleek dat hij onder invloed van alcohol was. Hij werd aangehouden en op het bureau blies hij 550 ugl. Ook bleek dat zijn rijbewijs ongeldig was verklaard en de man dus zonder rijbewijs reed. Verder was de APK van zijn auto verlopen. Voor alle strafbare feiten kreeg hij een proces-verbaal.

Veel te hard (160km/u), rijbewijs kwijt
Leidschendam Bij een snelheidscontrole op de A4 ter hoogte van Leidschendam reed een 36-jarige automobilist uit Amstelveen meer dan 160 km/u, terwijl de toegestane snelheid daar 100 km/u is. De automobilist reed voortdurend op de linkerrijstrook en kon pas bij Rijswijk aan de aan de kant gezet worden. De inwoner uit Amstelveen kon, omdat hij meer dan 50km/u te hard reed, direct zijn rijbewijs inleveren. Hij verklaarde dat hiij iets te enthousiast doorreed nadat hij eerder in de file stond.

Winkeldief aangehouden
Leidschendam Een 42-jarige winkeldief uit Zoetermeer vertelde op maandag 13 oktober omstreeks 10.15 uur aan de politie dat hij de goederen, die hij in zijn bezit had, in Den Haag had gekocht. Het winkelpersoneel van een supermarkt aan de Prins Frederiklaan had echter gezien dat hij meerdere goederen in een tas had gestopt en die had meegenomen zonder ze op de gebruikelijke wijze aan de kassa af te rekenen. De Zoetermeerder werd door de politie aangehouden en ingesloten in het politiebureau. Hij bekende uiteindelijk de diefstal en mocht later die dag het politiebureau weer verlaten. De politie heeft proces-verbaal tegen hem opgemaakt.

Jongen van bromfiets geslagen, getuigen gezocht Voorburg Een 16-jarige Leidschendamse bestuurder van een scooter kwam op maandag 13 oktober omstreeks 17.45 uur hard in aanraking met het asfalt. De jongen reed over de Rodelaan, vanuit de richting van de Mgr. Van Steelaan, toen twee jongens hem tijdens het passeren sloegen en opzettelijk tegen zijn scooter reden. De Leidschendammer raakte bij zijn val gewond aan één van zijn enkels. Hij heeft zich in een ziekenhuis onder behandeling laten stellen. De twee daders reden na deze geweldpleging met hoge snelheid weg in de richting van station Voorburg. De politie roept getuigen van dit incident op zich te melden middels het telefoonnummer 0900-8844. Anoniem bellen kan ook via 0800-7000.

Voorburger vernielt auto na aanrijding
Voorburg Een 17-jarige Voorburger kon zich op maandag 13 oktober omstreeks 16.15 uur niet beheersen, nadat hij was aangereden door een 39-jarige Voorburgse automobilist. De autobestuurder reed op de Spinozalaan achteruit tegen een bromfiets, waar de Voorburger als passagier op zat. De 17-jarige maakte zich zo kwaad, dat hij op de auto toeliep en een deuk in het linkervoorportier trapte. De jongen werd daarop door de politie aangehouden. Nadat zijn vader aan het bureau de toezegging deed dat hij de schade zou vergoeden mocht de agressieve Voorburger het politiebureau verlaten. De politie heeft proces-verbaal tegen hem opgemaakt.

Vrouw overlijdt na aanrijding
Voorburg - Een 86-jarige vrouw uit Voorburg raakte 13 oktober omstreeks 16.40 uur zwaar gewond toen zij op de Prinses Mariannelaan werd aangereden door een 27-jarige automobilist uit Voorburg. De vrouw stak de Prinses Mariannelaan over, de Voorburger kon haar niet meer ontwijken. De vrouw is naar een ziekenhuis overgebracht waar zij korte tijd later overleed. De politie onderzoekt de toedracht van het ongeval.