Senternovem


14-10-2008 | Afhandelingsrichtlijn aanmelding productenlijst aangepast

De afhandelingsrichtlijn voor de aanmelding van producten voor de productenlijst Duurzame Warmte is aangepast voor zonneboilers en warmtepompen. De aanpassing geldt tot 1 september 2009.

Zonneboilers
Bij het beoordelen van meldingen voor de productenlijst van zonneboilers blijkt dat er veel systemen zijn die wel een collectortest hebben maar geen systeemtest. Om zoveel mogelijk goede collectoren op de productenlijst te plaatsen, heeft SenterNovem een tijdelijke afhandelingsrichtlijn opgesteld waarbij het ook mogelijk is om collectoren voor de productenlijst aan te melden die voldoen aan alleen de collectortest volgens NEN-EN 12975.
Leveranciers van zonneboilers die niet beschikken over een systeemtest maar wel over een collectortest kunnen hun product aanmelden onder bepaalde voorwaarden. Kijk hiervoor bij de productenlijst.

Warmtepompen
Bij het beoordelen van meldingen voor de productenlijst van warmtepompen blijkt dat veel systemen wel van goede kwaliteit zijn en getest conform EN 255 maar niet getest conform EN 14511 (wat vereist is op basis van de regeling) Om zoveel mogelijk goede warmtepompen op de productenlijst te kunnen plaatsen heeft SenterNovem een tijdelijke afhandelingsrichtlijn opgesteld waarbij het ook mogelijk is om warmtepompen voor de productenlijst aan te melden die voldoen aan alleen EN 255. Kijk voor de voorwaarden bij de productenlijst.