Politie Zuid-Holland-Zuid

14 oktober Alblasserwaard/Vijfheerenlanden

Dordrecht, 14-10-2008 o Persberichten district II

VERKEERSCONTROLE
GORINCHEM Tijdens een verkeerscontrole hebben politieagenten van het Verkeershandhavingsteam 17 bekeuringen uitgeschreven. Ze deden dit 8 keer voor overschrijding van de maximumsnelheid van 50 km/uur, voor 2 bromfietser die geen helm droegen, voor 4 bestuurder die de autogordel niet om hadden, voor 2 bestuurders die niet hands-free belden en voor
1 bromfiets wegens overschrijding van de constructiesnelheid. Ze hielden de controle op maandagmorgen 13 oktober 2008 op de Arkelsedijk, het Paardenwater en de Concordiaweg.

KLEINE HENNEPPLANTAGE IN SCHUUR
ALBLASSERDAM Na een tip troffen politieagenten op maandagavond 13 oktober 2008 in een schuur bij een woning in de Fop Smitstraat een hennepplantage aan. De agenten troffen 17 planten aan en de nodige professionele apparatuur. De bewoner, een 48-jarige man, werd aangehouden. De kleine kwekerij werd ontmanteld. De apparatuur werd in beslag genomen en direct vernietigd. De stroom werd niet illegaal afgetapt. De verdachte is na verhoor heengezonden. Hij verklaarde de hennep voor eigen gebruik te kweken. De politie maakt proces-verbaal op.

VRACHTAUTO IN BRAND
HOOGBLOKLAND Een in brand geraakte Belgische vrachtauto heef voor fikse vertraging op de Rijksweg A27 richting Breda gezorgd. De brand vond plaats op maandagavond 13 oktober 2008 omstreeks 21.00 uur. De chauffeur, een 59-jarige man uit het Belgische Booischot had bloemen gehaald in Nederland. Hij werd op de terugweg door inhalende bestuurders geattendeerd dat zijn motor in brand stond. Hij zette de auto stil op de vluchtstrook en in korte tijd stond de auto in lichterlaaie. De chauffeur kwam met de schrik vrij. De Rijksweg A 27 in de richting Breda is tijdens het blussen geheel afgesloten. De brandweer had het vuur spoedig onder controle, maar kon niet voorkomen dat de vrachtauto geheel uitbrandde. De vrachtauto werd op een dieplader afgevoerd.

GESTOLEN FIETS
GORINCHEM Een 35-jarige man uit Gorinchem is door politieagenten aangehouden omdat hij op een gestolen fiets reed. Dit gebeurde op maandagavond 13 oktober 2008 omstreeks 23.30 uur op de Mollenburgseweg. Tijdens een controle zagen de agenten dat het slot van de fiets was doorgeslepen. Bleek dat de fiets sinds 2004 als gestolen stond gesignaleerd voor de politieregio Midden West Brabant. De verdachte is ingesloten en de politie heeft de zaak in onderzoek.