Politie Gelderland-Zuid

Zoektocht na melding

Geldermalsen , 14-10-2008 o Omstreeks 12.30 uur meldde een reizigster dat zij op het traject Culemborg-Geldermalsen aan een conducteur dat zij een kind te water had zien gaan, voor het station Geldermalsen. Omdat zij hierna het kind niet meer zag, zijn verschillende hulpdiensten ingeschakeld. Bij de daarop gestarte zoekacties is niemand aangetroffen.

De onbekend gebleven vrouw sprak de conducteur aan op het traject Geldermalsen Tiel. Na de melding zijn 8 politieagenten, de ambulancedienst en traumaheli evenals brandweer met auto, duikboot en enkele duikers, aan het zoeken gegaan.

Over een traject van 16 km is bij de sloten en Linge langs het traject Culemborg-Geldermalsen gezocht. In de wetering bij de Kalenberg in Meteren is eveneens gekeken omdat de meldster ook sprak over een school. Door de spoorwegen en busmaatschappij is nog getracht de meldster voor meer informatie, te traceren. Dit is niet gelukt. Tijdens de zoektocht reden de treinen uit veiligheidsoogpunt met lastgeving, langzamer. Ook het Waterschap was ter plaatse. Omstreeks 14.50 uur is de zoekactie gestaakt totdat er eventueel meer informatie bekend is.
(01)

Laatst gewijzigd 14-10-2008 17:14 | © Regio Gelderland-Zuid |