Stadsdeel Zeeburg

Waterschapsverkiezingen 2008: laat je stem gelden!

14 oktober 2008
In de aanloop tot de verkiezingen van het Waterschap Amstel Gooi en Vecht wordt op 14 oktober 2008 het debat 'IJmeer: waterbuffer of ook waterpret?' gehouden. Tijdens het debat presenteren deelnemende partijen hun visie en discussiëren met elkaar over hun standpunten. Het debat vindt plaats van 19.30 tot 22.30 uur in café restaurant Blok 4 aan de IJburglaan 500. Bewoners zijn van harte welkom om hierbij aanwezig te zijn.

Onderwerp van debat

Het IJmeer is een belangrijke waterbuffer voor Amsterdam. Met het water worden de Amsterdamse grachten schoongespoeld. In tijden van overtollig water dient het bovendien als vangnet. Maar het IJmeer kan ook een recreatieve functie hebben. En mag dat wat kosten of moeten we het geld aan andere nuttige waterzaken besteden? Tijdens het debat zullen de verschillende partijen hierover discussiëren.

Laat je stem gelden!

De waterschappen zijn verantwoordelijk voor het waterbeheer in Nederland. Zij zorgen ervoor dat we onze voeten droog houden en dat we veilig achter de dijk kunnen wonen. De waterschappen reinigen ook het afvalwater en zorgen voor schoon oppervlaktewater. Door te stemmen kiezen inwoners van de regio voor een (nieuw) algemeen bestuur. Kom daarom naar het debat en laat je stem gelden!

Kijk voor meer informatie en andere debatten op www.pakaandatwater.nl of www.agv.nl.