Ingezonden persbericht


14 oktober 2008: European Parliament of Enterprises

775 ondernemers nemen Europees Parlement over

Op 14 oktober vindt het allereerste European Parliament of Enterprises (EPE) in Brussel plaats. Dit evenement brengt 751 ondernemers uit 27 EU landen samen in de plenaire zaal van het Europees Parlement in Brussel. Daar zullen zij debatteren en stemmen over een aantal, voor het bedrijfsleven belangrijke issues, precies zoals de echte leden van het Europese Parlement dat doen. Naast de 751 ondernemers zijn er 24 ondernemers uit 18 niet --EU landen aanwezig. Nederland heeft 26 ondernemerszetels in het EPE..

Frans van Steenis, directeur Kamer van Koophandel Nederland: 'Dit unieke evenement geeft Europese ondernemers eindelijk eens, al is het maar voor één dag, een stem waar de top van Europa naar zal moeten luisteren. Een prachtig voorbeeld van economische democratie.'

Het European Parliament of Enterprises moet bijdragen aan een beter onderling begrip tussen Europese beleidsmakers en bedrijfsleven om zo een ondernemersvriendelijker Europa te bevorderen. De onderwerpen waarover gedebatteerd en gestemd zullen worden zijn:

Þinterne markt & markttoegang derde landen
Þenergie & milieu
Þonderwijs & ondernemerschap

De resultaten van de stemming worden aangeboden aan het Frans EU voorzitterschap en aan andere Europese en landelijke instituten.

Het EPE wordt officieel geopend door de voorzitter van het Europees Parlement Hans-Gert Pöttering, die zijn persoonlijke steun aan het evenement heeft betuigd. Het EPE wordt mede georganiseerd onder auspiciën van de Europese Commissie, het Franse voorzitterschap en het Europees Sociaal Economisch Comité.

Eurochambres organiseert het evenement in samenwerking met de 46 Europese Kamers van Koophandel. Vertegenwoordigers van de media zijn van harte welkom om aanwezig te zijn. Zij worden verzocht zich aan te melden via: mireille.muller@kvk.nl, of via telefoonnummer 06 30352921.


---