Gemeente Brummen


Onderzoeken van de Rekenkamercommissie

(Oorspronkelijke publicatie datum: 14-10-2008)

Op donderdag 25 september 2008 heeft de gemeenteraad kennis genomen van het onderzoeksrapport over de meetbaarheid van de programmabegroting. Dit onderzoek is afgelopen jaar verricht door de rekenkamercommissie, een adviesorgaan van de gemeenteraad. In het rapport zijn een groot aantal aanbevelingen gedaan, die de gemeenteraad bij de verdere ontwikkeling van de programmabegroting gaat betrekken.

De programmabegroting is een document waarmee de gemeenteraad afspraken maakt met het college van burgemeester en wethouders over de uitvoering van beleid. De rekenkamercommissie kwam tot de conclusie dat de Programmabegroting 2007-2010 niet voldoende inzicht geeft in wat de gemeente aan maatschappelijke effecten wil realiseren. De Rekenkamercommissie heeft daarom een aantal aanbevelingen gedaan. Het onderzoek treft u aan op een speciale pagina op deze website over de rekenkamercommissie (klik hier).

Nieuw onderzoek: wijkraden
Inmiddels is de rekenkamercommissie gestart met een nieuwe onderzoek. Centraal in dit onderzoek staat de onderzoeksvraag in hoeverre de doelen die worden beoogd door in werken met wijkraden, ook daadwerkelijk worden gehaald. Het gaat hierbij dus om de invloed en betrokkenheid van wijkraden bij de ontwikkeling en uitvoering van het gemeentelijk beleid. De onderzoeksopzet kunt u eveneens lezen op de speciale pagina over de rekenkamercommissie (klik hier).