Option N.V.

Press Releases

>> 08.00 am -

AT&T en Option lanceren AT&T USBConnect Quicksilver

Nieuwe USB-modem voor mobiel breedband is stijlvol, klein en heel snel

LEUVEN, België en DALLAS (US) â 14 oktober 2008 â AT&T (NYSE:T) en Option N.V. (EURONEXT Brussel: OPTI; OTC: OPNVY), kondigen vandaag de beschikbaarheid aan van de AT&T USBConnect Quicksilver, een nieuw USB-toestel voor mobiel breedband met een bekroond design. De Quicksilver is het nieuwste product in AT&Tâs High Speed Packet Access (HSPA)-geschikte gamma LaptopConnect toestellen voor het snelste netwerk van de derde generatie (3G) in de US.

De AT&T USBConnect Quicksilver is wereldwijd het eerste mobiele USB-breedbandtoestel op basis van de Icera Livanto(TM) chipset dat de nieuwste functies brengt op één van de kleinste HSUPA USB-toestellen ter wereld en bovendien slechts 34g weegt. Gebaseerd op de wereldwijde standaard voor draadloos verkeer â GSM â krijg je met de Quicksilver niet alleen toegang tot het snelste 3G netwerk in de US maar ook tot internationale roaming mogelijkheden in meer dan 150 landen, waarvan er meer dan 60 3G netwerken hebben.

âOnze klanten reken op snel mobiel breedband verkeer om hun zaken te doen en altijd verbonden en bereikbaar te blijvenâ, zei Michael Woodward, vice president, Business Mobility Products voor de draadloze divisie van AT&T. âMet de kleine, stijlvolle AT&T Quicksilver kunnen klanten grote e-mails versturen en ontvangen, op het Internet surfen en videoâs streamen en dit niet enkel op het snelste 3G netwerk in de US maar ook in het buitenland via AT&Tâs gerenomeerde internationale aanwezigheid.â

AT&T heeft het snelste 3G-netwerk van de US. Dat levert LaptopConnect-klanten downlinksnelheden op tussen 700 kilobit per seconde (Kbps) en 1,7 megabit per seconde (Mbps) en uplinksnelheden tussen 500 Kbps en 1,2 Mbps.

âPlug-and-play USB-modems blijven de mobiele breedbandwereld veranderen in alle markten wereldwijdâ, zegt Jan Callewaert, CEO van Option. âIk ben heel tevreden om opnieuw samen te kunnen werken met onze partner AT&T voor de lancering van dit geweldige nieuwe product. AT&Tâs Quicksilver zal een aantrekkelijke en succesvolle mobiele breedbandoplossing zijn. "

De kern van de AT&T Quicksilver is zijn intelligente ontwerp. Het slimme design biedt een beschermkap voor de USB-connector, en met zijn unieke texturen en ronde hoeken is de AT&T Quicksilver een betrouwbaar mobiel breedbandtoestel met een betrouwbaar en verfijnd beeld. De AT&T Quicksilver is compatibel met Mac OS en Windows.

Prijzen en beschikbaarheid
De At&T Quicksilver is vanaf vandaag gratis* verkrijgbaar via de AT&T zakelijke verkoopkanalen, online op wireless.att.com en in retail winkels die eigendom zijn van AT&T en dit voor klanten die kiezen voor een DataConnect abonnement van 2 jaar en van $60 of meer. AT&T biedt een waaier van DataConnect tariefplannen aan, inclusief een plan tot 5 gigabytes (GB) voor thuisgebruik voor $60 per maand.

De klanten die buiten de US reizen kunnen één van AT&Tâs DataConnect Noord-Amerika of DataConnect Global plannen kiezen. Het plan van DataConnect Noord-Amerika omvat tot 100 megabytes (MB) maandelijks gegevensgebruik in Canada en Mexico plus maximaal 5 GB van maandelijkse gegevens gebruikt in de US voor $109.99 per maand. DataConnect Global plannen bieden gereduceerde data tarieven in 67 populaire landen plus maximaal 5 GB van gegevensgebruik in de US. Voor $139.99 per maand ontvangen de klanten tot 100MB van maandelijkse dataverkeer in die 67 landen, of voor $229.99 per maand ontvangen de klanten tot 200MB van maandelijks gebruik in diezelfde 67 landen. Bezoek www.att.com/wirelessinternational voor meer informatie.

Ga naar www.att.com/quicksilver voor meer informatie.

MEDIA CONTACT Jan Poté, PR & Media Relations Tel +32 (0)475 92 55 82, E-mail: j.pote@option.com
Warner May, AT&T Tel. +1 404 986 1807, E-mail: wmay@attnews.us

OVER OPTION
Option is de vernieuwer op het gebied van draadloze communicatie. Het bedrijf is gespecialiseerd in het ontwerpen, ontwikkelen en produceren van draadloze verbindingstools met 3G HSUPA, HSDPA, UMTS, EDGE en WLAN-technologie. Option heeft een stevige reputatie opgebouwd met de creatie van verbluffende nieuwe producten die de prestaties en mogelijkheden van draadloze communicatie ingrijpend verbeteren. De maatschappelijke zetel van Option is gevestigd in Leuven, België. Het bedrijf heeft R&D-centra in België (Leuven) en Duitsland (Düsseldorf en Adelsried), en een vestiging met ISO 9001-certificaat voor productie, engineering en logistiek in Ierland (Cork). Option heeft kantoren in Europa, Amerika, Azië, Japan en Australië. Voor meer informatie, surf naar www.option.com.

OVER AT&T
AT&T Inc. (NYSE:T) is een vooraanstaande communicatieholding. De dochterondernemingen en filialen, die opereren als AT&T bedrijven, bieden AT&T diensten aan in de Verenigde Staten en in de rest van de wereld. Het aanbod omvat âs werelds meest geavanceerde IP-gebaseerde communicatiediensten aan bedrijven en de belangrijkste draadloze highspeed internettoegang en spraakdiensten in de US. Op de binnenlandse markt is AT&T gekend voor zijn directory publishing en reclame via de Yellow Pages en YELLOWPAGES.COM-organisaties. Het AT&T merk wordt toegekend aan innovatieve bedrijven in sectoren zoals communicatieapparatuur. Als onderdeel van de strategie voor de integratie van de drie schermen, breidt AT&T zijn videodiensten uit met entertainmentdiensten. In 2008 stond AT&T eens te meer op de eerste plaats in de lijst van Fortune Magazine met de meest bewonderde telecommunicatiebedrijven ter wereld en in de lijst van meest bewonderde telecommunicatiebedrijven in Amerika. Bijkomende informatie over AT&T Inc. en de producten en diensten die worden aangeboden door AT&Tâs dochterondernemingen en filialen is te vinden op www.att.com.

(c) 2008 AT&T Intellectual Property. All rights reserved. AT&T, the AT&T logo and all other AT&T marks contained herein are trademarks of AT&T Intellectual Property and/or AT&T affiliated companies. All other marks contained herein are the property of their respective owners.

Note: This AT&T news release and other announcements are available as part of an RSS feed at www.att.com/rss. For more information and detailed disclaimer information, please review this announcement in the AT&T newsroom at www.att.com/newsroom.


* Mail-in rebate includes $100 AT&T promotion card. A two-year service agreement is also required. AT&T promotion card valid wherever major credit cards are accepted and for 120 days after issue date. May be used to pay wireless bill. Not redeemable for cash and cannot be used for cash withdrawal at ATMs or at automated gas pumps.