Utrechts bedrijf scoort in snelle top 50's met gezondheid

14/10/2008 09:00

LifeGuard B.V.

Vreemde, maar gezonde eend in de bijt

Als gezondheidsmanagementbureau steekt LifeGuard een beetje vreemd af tussen alle technologie bedrijven in de Fast top 50. Maar ook LifeGuard beschikt over een geavanceerd systeem. Een gezondheidsinformatiesysteem waarmee zij klanten als Achmea Vitale, Deloitte en KLM ondersteunt bij het meetbaar maken van hun gezondheidsbeleid.

Nominaties Deloitte's Fast 50 en Sprout Challenger50

In de maand oktober is het bedrijf LifeGuard voor twee awards genomineerd. Afgelopen donderdag 9 oktober plaatste LifeGuard zich in de top 10 (met een 7e plaats) tussen de snelst groeiende technologie bedrijven van Nederland. Ook staat LifeGuard in de lijst van 50 jonge bedrijven die zich nadrukkelijk in de markt manifesteren; de Sprout Challenger50.

Drivers van omzetgroei

Om zo'n snelle groei te kunnen doormaken, moet LifeGuard voldoen aan belangrijke drivers van omzetgroei, zoals lerend vermogen en marktspecialisatie. LifeGuard speelt niet alleen in op een behoefte van de markt, maar creëert haar eigen markt, namelijk die van Health & Performance.

Pepijn van de Meulen ( LifeGuard):'Steeds meer mensen gaan hun gezondheid via internet managen. Ik vermoed dat dit net zo vanzelfsprekend gaat worden als internet bankieren.'

Partners in crime

Ze zoekt daarbij de samenwerking met grote vooruitstrevende bedrijven die het welzijn van haar medewerkers koppelt aan prestatievermogen. Ernst & Young is één van de enthousiaste klanten die van de diensten van LifeGuard gebruikt maakt: 'de praktijken van LifeGuard geven een diep inzicht in waarom gezondheid, met name fysiologische wetten bepalend zijn voor topprestaties'.

De ziel van LifeGuard

Gezonde mensen beter maken: 'Je hoeft niet ziek te zijn om beter te worden'. Om aan haar missie te voldoen, levert LifeGuard gezondheidsinformatiesystemen voor zelfmanagement bij grote bedrijven. Het systeem samen met haar andere diensten helpt werkgever en werknemer om inzicht te krijgen in de eigen gezondheid en leefstijl.