European Union



Brussel, 14 oktober 2008

Concentraties: Commissie zet licht op groen voor geplande overname van BAS door Capgemini

De Europese Commissie heeft op grond van de EU-concentratieverordening de voorgenomen verwerving van de Nederlandse IT-dienstenleverancier Getronics PinkRoccade Business Application Services B.V. (BAS) door het Franse Capgemini S.A. goedgekeurd. Na de transactie te hebben onderzocht, heeft de Commissie geconcludeerd dat deze de daadwerkelijke mededinging in de Europese Economische Ruimte (EER) of een wezenlijk deel daarvan niet op significante wijze zou belemmeren.

Capgemini is een wereldwijd opererende dienstengroep, via diverse dochterondernemingen actief in consultancy en informaticadiensten. Capgemini biedt zijn diensten hoofdzakelijk op vier gebieden aan: consulting, technologische diensten, outsourcing en lokale professionele diensten.

BAS heeft zijn activiteiten in Nederland en biedt ondersteunende diensten voor software en professionele diensten aan, met name op het gebied van IT-consulting, IT-ontwikkeling en -integratie en IT-management.

De activiteiten van de partijen overlappen elkaar in alle marktsegmenten van professionele IT-diensten waar BAS actief is.

Uit het onderzoek van de Commissie is gebleken dat de horizontale overlappingen tussen de activiteiten van Capgemini en BAS beperkt zijn en dat zij na de geplande overname voor alle betrokken IT-diensten nog steeds met meerdere grote, efficiënte concurrenten te maken zullen krijgen. De klanten zullen uit een groot aantal andere aanbieders van IT-diensten kunnen blijven kiezen.

Meer informatie over deze zaak is beschikbaar op de volgende website:

http://ec.europa.eu/comm/competition/mergers/cases/index/m106.html#m_5 301