Ingezonden persbericht


Persbericht

ZyLAB opgenomen in Gartner s Leiders Kwadrant voor Information Access Technologie, 2008

Amsterdam, 14 oktober 2008 - ZyLAB, een innovatieve ontwikkelaar van Information Access Solutions, is door Gartner, Inc, een onderzoeks- en adviesbureau, opgenomen in het Leiders kwadrant van het Magic Quadrant for Information Access Technology, 2008*. Volgens het Gartner rapport tonen alle leiders duidelijke flexibiliteit in hun architectuur. Voor ZyLAB betekent dat een sterke bevestiging van een derde partij met betrekking tot zowel de technologie als ook de visie.

In het Gartner rapport staat het volgende vermeld: Alle leiders tonen duidelijke flexibiliteit in hun architectuur. Ze hebben ook allemaal sterke, innovatieve ideeën over het bepalen van de relevantie van resultaten aan gebruikers. De organisaties hebben de financiële middelen om moeilijke tijden te doorstaan en daarnaast ook voldoende middelen om te investeren in zowel organische als niet-organische technologieën en in groei van de organisatie. Deze bedrijven hebben ook voldoende kracht en sterke punten om als platformleveranciers te dienen van wie de software kan worden gebruikt om de meeste informatie toegangsproblemen op te lossen.

Het ZyIMAGE Information Access platform is een compleet XML-gebaseerd systeem dat voorziet in een robuuste basis voor het archivering- en lange termijn beheer. Het is bedoeld voor alle belangrijke informatie, van gedigitaliseerde documenten tot elektronische bestanden en van e-mail met bijlagen tot multimedia. De kerntechnologie van het Information Access Platform zorgt er voor dat het vinden van, toegang krijgen tot en het organiseren van specifieke data kan worden uitgevoerd via een standaard browser; op een simpele, snelle en beveiligde manier. Gebruikers kunnen extra modules toevoegen om de gewenste, kosteneffectieve oplossing te creëren voor specifieke projecttypes of businessprocessen. Hiermee worden onder meer records management, e-mail archivering, kennis management en workflow bedoeld.

We zijn erg blij om tot het Gartner Magic Kwadrant te worden toegevoegd. Het is een neutrale bevestiging van een derde partij over zowel onze Information Access technologie als ook over onze visie , zegt Dr. ir. Jan Scholtes, algemeen directeur van ZyLAB. We bestaan nu al 25 jaar en we hebben al die tijd hard gewerkt om een brede serie aan innovatieve informatie toegangoplossingen te creëren. Ons Information Access Platform (IAP) is gebouwd als een flexibele en open oplossing die tegemoet komt aan de wensen van onze klanten. Deze klanten zijn te vinden binnen zowel de commerciële markten als bij de overheden.

In het rapport staat vermeld dat Dit Magic Quadrant leveranciers beoordeelt op mogelijkheden die verder gaan dan het zoeken binnen de organisatie dankzij een scala aan technologieën. De mogelijkheden van de leveranciers omvatten onder andere zoeken; zoeken door meerdere repositories tegelijk, classificatie aan de hand van de inhoud, categorisatie en clustering; herkennen en extraheren van feiten en entiteiten, indeling, creatie en beheer van taxonomieen; presentatie van informatie (bijvoorbeeld visualisatie) ter ondersteuning van analyses en begrip; en desktop zoekfuncties gericht op gebruikersgecontroleerde repositories om documenten, data, e-mail en informatie te lokaliseren en op te sporen .

Over ZyLAB

ZyLAB Benelux BV is een 100% dochteronderneming van het snel groeiende en winstgevende ZyLAB concern. ZyLAB - opgericht in 1983 - is een toonaangevende leverancier van Document Management software die Global 2000-bedrijven en overheden helpt bij het digitaal archiveren en beheren van miljoenen pagina's gedigitaliseerde papieren- en elektronische documenten, inclusief e-mail en multimedia. Door de complete onderzoeksmogelijkheden van ZyLAB, met hoge kwaliteit zoek- en vindopties in ruim 200 talen, kunnen gebruikers alle informatie eenvoudig online organiseren en delen.

Met ruim 7.500 installaties wereldwijd en meer dan 350.000 gebruikers beschikt ZyLAB over veel ervaring en kennis in uiteenlopende bedrijfssectoren en -applicaties. ZyLAB's Europese klanten omvatten een aantal toonaangevende organisaties op het gebied van onderzoek en justitie zoals de Fiscale inlichtingen- en opsporingsdienst (FIOD), Serious Fraud Office in het Verenigd Koninkrijk, de Duitse Douane (ZKA), de Zweedse belastingdienst (Skatteverket) en het Italiaanse ministerie van Justitie (Ministerio della Giustizia Italiana). Belangrijke klanten in de VS zijn overheidsinstanties als de FBI, CIA, Securities and Exchange Commission, Internal Revenue Service, Department of Homeland Security en Department of the Treasury. Daarnaast zijn ook bekende merken als Pepsico, Anheuser-Busch en Pacific Life Insurance Company klant van ZyLAB. De onderneming heeft hoofdkantoren in Amsterdam en Washington DC en regionale kantoren in Barcelona, Düsseldorf, Londen, Parijs en Singapore.