Ingezonden persbericht


PERSBERICHT Nationaal Centrum voor Wetenschap en Technologie

Amsterdam, 14 oktober 2008

Delta-scholen op vakantie in ruimtehotel Delta

Vanaf maandag 13 oktober bezoeken groepen 3 t/m 6 van Delta-scholen uit heel Nederland als ruimtetoerist het ruimtehotel Delta. Zo ervaren zij dat de wereld zonder zwaartekracht heel anders in elkaar zit. Een raket brengt de leerlingen naar de lobby van het hotel, waar ze zichzelf in moeten checken. In de keuken stellen ze hun lievelingsdiner samen en op zonnestoelen schrijven ze een kaartje naar het thuisfront op aarde. In de badkamer ondervinden ze hoe ruimtetoeristen hun tanden poetsen en haren wassen.

Ruimtehotel Delta is een rondreizende tentoonstelling die vanaf 13 oktober een week lang op Delta-scholen door heel Nederland is gelokaliseerd. Als eerste is de tentoonstelling te zien op de Joseph Haydnschool in Groningen.

Verdieping via lesmateriaal

De aanwezigheid van het ruimtehotel Delta biedt scholen een kapstok om activiteiten te organiseren rondom ruimtevaart en/of sterrenkunde. Het lesmateriaal bij deze reizende tentoonstelling sluit aan bij taal en rekenen.

Over het Delta-project

De Delta-scholen doen mee aan het Delta-project, dat door het Nationaal Centrum voor Wetenschap en Technologie wordt uitgevoerd in opdracht van het Ministerie van OCW en de ruimtevaartorganisaties ESA en NASA. Het Delta-project brengt een koppeling tot stand tussen ruimtevaart en het (school)leven van alledag. Doel is leerlingen van de basisschool te interesseren voor wetenschap en techniek via het thema ruimtevaart. In totaal doen er op dit moment 38 scholen verspreid over heel Nederland mee aan Delta. Deelnemende scholen krijgen drie jaar lang financiële ondersteuning (maximaal ¤ 5.000 per jaar) om ruimtevaart in hun lesprogramma's te integreren.

Noot voor de redactie (